Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Στοίχημα για τις πολιτικές δυνάμεις ο εκλογικός νόμος μπορεί να γίνει και η απαρχή για αλλαγή σελίδας

Στοίχημα για τις πολιτικές δυνάμεις ο εκλογικός νόμος μπορεί να γίνει και η απαρχή για αλλαγή σελίδας
Ή ωριμάζουν ή βουλιάζουν στην ανυποληψία τα κόμματα…
Η καθιέρωση της απλής αναλογικής και η αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που ετοιμάζεται να προτείνει η κυβέρνηση κυριαρχεί στην εγχώρια πολιτική σκηνή.
Στον προβληματισμό και στις διαφορετικές αναγνώσεις έρχεται να προστεθεί και η δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.
Βάσει αυτής της δημοσκόπησης η ΝΔ προηγείται (στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή) με 30% έναντι 23,5% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ με 5,5% και η Ένωση Κεντρώων με 3%.
Το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν εκτός Βουλής με 2,5%, ποσοστό που συγκεντρώνουν επίσης η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας.
Σύμφωνα με τη μέτρηση αυτή (τα αποτελέσματα της οποίας αποτυπώνονται πάνω - κάτω και σε άλλες πρόσφατες δημοσκοπικές έρευνες) και εφόσον υποτεθεί ότι περνά η κυβερνητική πρόταση που προβλέπει απλή αναλογική με πλαφόν 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, ο σχηματισμός κυβέρνησης θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.
Διότι είτε θα πρέπει να συνεργαστούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) είτε θα πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, η οποία εφόσον εξαιρεί την Χρυσή Αυγή και κατά πάσα πιθανότητα και το ΚΚΕ, θα πρέπει να έχει τη στήριξη όλων των υπόλοιπων κομμάτων.
Στην προκειμένη μέτρηση μάλιστα μόνο η ΝΔ φαίνεται να έχει την αριθμητική δυνατότητα να απευθυν

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης