Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Γραφική η μόνιμη πλέον κριτική της αντιπολίτευσης κατά του Τσίπρα για τα περί αποπροσανατολισμού

tags :
Γραφική η μόνιμη πλέον κριτική της αντιπολίτευσης κατά του Τσίπρα για τα περί αποπροσανατολισμού
Η επωδός αυτή φανερώνει και ένδεια επιχειρημάτων από τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις
Μόνιμη τείνει να γίνει η κατηγορία της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση ότι κύριος στόχος της κάθε πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει είναι να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από τα πραγματικά της προβλήματα.
Πέρα από τη δριμεία κριτική ότι οι προτάσεις για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση ήταν αποσπασματικές και ελλιπείς ή ότι με τις εξαγγελίες για την κοινωνική πολιτική και την αναπλήρωση του ΕΚΑΣ η κυβέρνηση επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μόνιμη επωδός είναι ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί στην αλλαγή της ατζέντας προκειμένου να φύγει από το πλάνο η δύσκολη καθημερινότητα και η φορολογική επιδρομή.
Πρόκειται αν μη τι άλλο για μια επιχειρηματολογία προβληματική από την φύση της.
Αφενός διότι θεωρεί ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να «μασήσουν» ανά πάσα ώρα και στιγμή το «κουτόχορτο» που τους πετά και τους παρουσιάζει η κυβέρνηση και αφετέρου διότι δείχνει ότι η αντιπολίτευση διακατέχεται από μια περισσή αγωνία, μήπως και ξεχάσει να υπενθυμίσει το βαρύ λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.
Η αντιπολίτευση όμως πρέπει να «κοιμάται» ήσυχη.
Οι πολίτες έχουν πλήρη συνείδηση των φορολογικών μέτρων και των υποχρεώσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητα τους, αφού αυτοί άλλωστε είναι που θα βάλουν και το χέρι στην τσέπη.
Η διαρκής υπενθύμιση του «λογαριασμού», στην οποία προχωρούν συνεχώς οι πολιτικές δυνάμεις, δεν αποτελεί ένδειξη πολιτικής ευαισθητοποίησης ή σημάδι «ενσυναίσθησης» αλλά μάλλον μια ακόμα έκφραση πολιτικής υποκρισίας και καιροσκοπισμού.
Επίσης, εμπεριέχει και έναν κίνδυνο στρατηγικής.
Διότι μπορεί μεν ο καθημερινός «βομβαρδισμός» για την επικείμενη φοροεπιδρομή να γεμίζει με αγωνία, ανασφάλεια και ανησυχία τον πολίτη, αλλά δεν αποκλείεται όταν αυτός λάβει τα διάφορα εκκαθαριστικά του, τελικά να διαπιστώσει ότι η επιβάρυνση δεν είναι και τόσο «φουσκωμένη» όσο του την παρουσίασαν ή ότι αν μη τι άλλο είναι διαχειρίσιμη.
Και τότε το πρόβλημα επιστρέφει σε αυτούς που φούσκωσαν την πραγματικότητα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων πολιτών γνωρίζει πολύ καλά, μια και βιώνει στην καθημερινότητα του, το «βάρος» των υποχρεώσεων, στις οποίες καλείται να αντεπεξέλθει.
Ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Τσίπρας μπορούν να τους αποπροσανατολίσουν, ότι και να κάνουν, όποια πρωτοβουλία και αν αναλάβουν.
Είναι ώρα να το αντιληφθεί αυτό και η αντιπολίτευση.
Μια και η μόνιμη επωδός της πέρα από το ότι τείνει να καταστεί γραφική, δείχνει ξεκάθαρα και ένα έλλειμμα πολιτικής «φαντασίας» και επιχειρημάτων, και κυρίως διατύπωσης εναλλακτικών προτάσεων.
Καθώς δείχνει ότι μονίμως σέρνεται πίσω από τις όποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση (τις οποίες και απορρίπτει), χωρίς όμως να έχει τη δυναμική να περάσει μπροστά και να κάνει τη διαφορά.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης