Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

J P Morgan: Αν το πετρέλαιο πέσει κάτω από τα 40 δολάρια o S&P 500 θα υποχωρήσει προς τις 1900 μον.

tags :
J P Morgan: Αν το πετρέλαιο πέσει κάτω από τα 40 δολάρια o S&P 500 θα υποχωρήσει προς τις 1900 μον.
Αν η τιμή του πετρελαίου υποχωρήσει χαμηλότερα και χρειαστεί κάποιοι να πουλήσουν άλλα assets για να ισοσκελίσουν τις ζημίες τότε εκτιμάται ότι θα πουληθούν περίπου 120 δισεκ με 160 δισεκ. κρατικών ομολόγων
Υποχώρηση του πετρελαίου κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι (το brent βρίσκεται στα 44,44 δολ) θα οδηγήσει τον Standard and Poor's κάτω από τις 1900 μονάδες αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J P Morgan.
Μετά από μια περίοδο επιθετικής πώλησης οδηφώντας τις τιμές του πετρελαίου στα τέλη του 2015 και στις αρχές του 2016 σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, αποκαλύφθηκε ποιοι βρίσκονται πίσω από τις πωλήσεις.
Όχι μόνο η Κίνα η οποία αναγκάστηκε να πουλήσει δολάρια για να αντισταθμίσει την αύξηση των εκροών κεφαλαίου μετά την υποτίμηση yuan αλλά και τα κρατικά επενδυτικά ταμεία των χωρών που εξάγουν πετρέλαιο, για να αντισταθμίσουν την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου.
Η εξέλιξη αυτή επιδείνωσε τα δημοσιονομικά ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών.
Μεταξύ των κυριότερων πωλητών ήταν η Νορβηγία και η Σαουδική Αραβία, καθώς και το Αμπού Ντάμπι, το Κουβέιτ κ.α.
Κατά την αμερικανική επενδυτική τράπεζα J P Morgan αν ρευστοποιηθούν περίπου 75 δις δολ σε μετοχές το 2017 αυτό θα οδηγούσε στα 31 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο.
Το πετρέλαιο μετά τα ιστορικά χαμηλά ανέκαμψε και πλέον βρισκόμαστε πάλι στο σημείο όπου ορισμένοι επενδυτές προβλέπουν πτώση των τιμών πετρελαίου.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι το πετρέλαιο συντομία θα βρεθεί κάτω από τα 40 δολάρια.
Με μέση τιμή του πετρελαίου στα 40 δολάρια και υποθέτοντας ότι οι διαχειριστές μετοχών θα αρχίσουν να πουλάνε, συνεπάγεται πώληση 118 δισεκ. δολαρίων κρατικών ομολόγων και 45 δισεκ. δολαρίων μετοχών.
Αν η τιμή του πετρελαίου υποχωρήσει χαμηλότερα και χρειαστεί κάποιοι να πουλήσουν άλλα assets για να ισοσκελίσουν τις ζημίες τότε εκτιμάται ότι θα πουληθούν περίπου 120 δισεκ με 160 δισεκ. κρατικών ομολόγων και 10-15 δισ εταιρικών ομολόγων.
Ωστόσο, θα πρέπει οι τιμές του πετρελαίου να συνεχίζουν να μειώνονται περαιτέρω κάτω από τα 40 δολάρια, τότε πολλά funds θα πιεστούν να πουλήσουν μετοχές.


http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2016/08/03/swf%20selling.jpg



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης