Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το έργο επαναλαμβάνεται αλλά κατά της κυβέρνησης – Είτε τρέχει είτε μένει πίσω από τις εξελίξεις ο Τσίπρας

tags :
Το έργο επαναλαμβάνεται αλλά κατά της κυβέρνησης – Είτε τρέχει είτε μένει πίσω από τις εξελίξεις ο Τσίπρας
Στενεύουν επικίνδυνα τα περιθώρια για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό
Οι πληροφορίες που μεταδίδονται αναφορικά με την πρώτη συνάντηση που είχε προχθές στις Βρυξέλλες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους δανειστές δεν εκπέμπουν και ιδιαίτερη αισιοδοξία.
Οι Ευρωπαίοι φέρονται να εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους στην κυβέρνηση για την ελάχιστη πρόοδο που έγινε μέσα στον Αύγουστο όσον αφορά την υλοποίηση των 16 προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ που θα κλείσει την πρώτη αξιολόγηση και θα ανοίξει τη συζήτηση περί της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Από την ελληνική πλευρά σπεύδουν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες, αναφέροντας πως έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει κατατεθεί και ψηφιστεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα, στις αρχές Οκτωβρίου θα εκταμιευτεί η δόση και παράλληλα θα τρέχει η υλοποίηση και των προαπαιτούμενων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.
Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές έως σήμερα.
Οι δανειστές πιέζουν, η ελληνική κυβέρνηση, η οποία μένει πίσω στην τήρηση των υπεσχημένων, δεσμεύεται ότι θα τρέξει, τελικά τρέχει, οι δόσεις δίνονται με καθυστέρηση και επί της ουσίας τίποτα δεν αλλάζει.
Ακόμα και αυτό το περίφημο θρίλερ με το μαρτύριο της σταγόνας όσον αφορά τις δόσεις έχει επαναληφθεί τόσες φορές και με κάθε δυνατό τρόπο που πλέον δεν τρομάζει κανένα.
Αν και η κοινωνία έχει συνηθίσει αυτό το «παιχνίδι», είναι προφανές πως δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις.
Επί της ουσίας δεν αντέχει άλλο να παραμένει θεατής στο ίδιο έργο.
Οι αντοχές και η υπομονή της για όσα ζει τα τελευταία επτά χρόνια έχουν στερέψει.
Η κατάσταση του σήμερα και οι προοπτικές του αύριο παραμένουν δυσοίωνες, χωρίς κανείς να μπορεί να πείσει ότι αχνοφαίνεται κάτι θετικό και αισιόδοξο στον ορίζοντα.
Πλέον η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει κανένα άλλοθι.
Έχει συμπληρώσει ήδη 1,5 χρόνο στη διακυβέρνηση της χώρας και οι ευθύνες για ό,τι συμβαίνει πέφτουν στις πλάτες και στους χειρισμούς της.
Όσο το έργο επαναλαμβάνεται, όσο οι καθυστερήσεις παραμένουν, όσο η στασιμότητα εδραιώνεται τόσο μεγαλύτερο είναι το πλήγμα για την κυβέρνηση.
Εναλλακτικές ο κ.Τσίπρας δεν διαθέτει.
Είτε θα τρέξει πραγματικά και θα φέρει αποτελέσματα είτε θα συνεχίσει στην ίδια τακτική και οι εξελίξεις θα τον ξεπεράσουν.
Τα περιθώρια του ίδιου και της κυβέρνησης του έχουν στενέψει επικίνδυνα.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης