Απόψεις - Άρθρα

Χωρίς σαφές πολιτικό στίγμα και με έωλο αφήγημα στη ΔΕΘ Τσίπρας και Μητσοτάκης

Χωρίς σαφές πολιτικό στίγμα και με έωλο αφήγημα στη ΔΕΘ Τσίπρας και Μητσοτάκης
Εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη των εντυπώσεων…
Το «πανηγύρι» με τις τηλεοπτικές άδειες τελείωσε (τουλάχιστον το πρώτο μέρος της καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι τώρα αρχίζουν τα σπουδαία) και πλέον κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επικεντρώνονται στις ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη τις επόμενες δύο εβδομάδες στη ΔΕΘ.
Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως και οι δύο θα κάνουν αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το νέο τηλεοπτικό τοπίο.
Ο κ.Τσίπρας θα υπερασπιστεί το διαγωνισμό για να υποστηρίξει ότι το τοπίο καθαρίζει και ότι η κυβέρνηση του άρχισε τη μάχη κατά της διαπλοκής.
Ο κ.Μητσοτάκης θα επιτεθεί κατά του διαγωνισμού, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική διαδικασία και θα υποσχεθεί ότι μόλις γίνει κυβέρνηση, θα ανοίξει το παιχνίδι και θα δώσει περισσότερες άδειες.
Τι πραγματικά όμως θα πει ο πρωθυπουργός, αν το ΣτΕ ακυρώσει τη διαδικασία;
Ή πώς σχολιάζει ο κ.Μητσοτάκης το πρότερο καθεστώς, ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση του Π. Ψυχάρη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ότι ο ΔΟΛ έπαιρνε δάνεια με αέρα;
Αλλά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών δεν είναι το μόνο, στο οποίο κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αναζητούν επιχειρήματα για να πείσουν τους πολίτες για την ορθότητα της σκέψης τους και την αποτελεσματικότητα της πολιτικής τους.
Είναι πραγματικά ένα ερώτημα τι θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.
Τι απολογισμό θα κάνει, τι υποσχέσεις θα δώσει, τι δεσμεύσεις θα αναλάβει απέναντι στους πολίτες για την επόμενη ημέρα;
Τι ακριβώς θα ισχυριστεί για να υποστηρίξει ότι με την κυβέρνηση του εδώ και 1,5 χρόνο τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο;
Ποιο αφήγημα θα επικαλεστεί για να πείσει;
Αλλά και ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αυτοπροβάλλεται ως η νέα δύναμη αλλαγής, ως ο πολιτικός που θέλει να βάλει τάξη στην «αναρχία» του τελευταίου ενάμιση έτους, τι έχει πραγματικά να πει;
Πέρα από το να υψώνει έναν οξύ και άγονο αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι σε οποιαδήποτε πρόταση και πρωτοβουλία της κυβέρνησης, πέρα από το να ζητά συνεχώς εκλογές, ποιο είναι το δικό του πολιτικό στίγμα;
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ δεν θα παρουσιάσει αναλυτικά το κυβερνητικό του πρόγραμμα, αλλά τους βασικούς άξονες.
Καθώς μέλημα του είναι να μη μπει σε δυσνόητους αριθμούς και μεγέθη, αλλά να δώσει το όραμα και την προοπτική του!
Εξέλιξη που μάλλον παραπέμπει σε γερές δόσεις ασάφειας με έναν ακόμα γύρο επιθέσεων κατά της κυβέρνησης.
Και πώς θα πείσει με αυτόν τον τρόπο την κοινωνία ότι οι προτάσεις του διαφέρουν από αυτές τις κυβέρνησης και συνάμα είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες;
Τσίπρας και Μητσοτάκης εξακολουθούν να αναζητούν πολιτικό στίγμα και αφήγημα, την ώρα που η χώρα είναι σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή και τα προβλήματα της κοινωνίας πιο έντονα από ποτέ.
Και οι δύο μοιάζουν να έχουν ξεμείνει από ουσιαστικά επιχειρήματα, ικανά να απαντήσουν στις ανησυχίες, στις αγωνίες και στην απελπισία των πολιτών.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης