Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η υγεία της Clinton και οι αποκαλύψεις των Wikileaks «σπρώχνουν» τον Trump προς τη νίκη

Η υγεία της Clinton και οι αποκαλύψεις των Wikileaks «σπρώχνουν» τον Trump προς τη νίκη
Ο Ρεπουμπλικάνος, υιοθετώντας μία ηπιότερη ρητορική, κατάφερε να γίνει πιο… συμπαθής
Μέχρι και πριν λίγες ημέρες η Hillary Clinton βρισκόταν σταθερά από τον Donald Trump, μπροστά στις δημοσκοπήσεις, με την ολοένα αυξανόμενη κατακραυγή κατά του Ρεπουμπλικάνου να κάνουν μάλιστα πιο εύκολο το έργο της.
Ακόμα και το σκάνδαλο με τα e-mails που βρέθηκε στο επίκεντρο τον Ιούλιο του 2016 δεν ήταν ικανό να ανατρέψει το προβάδισμα της Δημοκρατικής υποψήφιας Προέδρου, η οποία μάλλον «τρόλαρε» το FBI κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της, καθώς, όπως ανέφερε, δεν θυμόταν πολλά….
Υπενθυμίζεται πως η Hillary, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, είχε χρησιμοποιήσει εκτεταμένα τον προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάτι που εγκυμονεί τον κίνδυνο hacking και υποκλοπής άκρως απόρρητων κρατικών πληροφοριών.
Ωστόσο, παρά το σάλο που ξέσπασε και την ερεύνα που πραγματοποίησε το FBI δεν απήγγειλε κατηγορίες στην υποψήφια Πρόεδρο, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κατά του James Comey (επικεφαλής του FBI), ο οποίος είχε δηλώσει πως από τα συνολικά 30.000 ηλεκτρονικά μηνύματα (τα 110 ήταν περιείχαν απόρρητες κρατικές πληροφορίες.
Αν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν αν μην κατάρρευσε η δημοτικότητα της Clinton μετά από αυτό, η απάντηση είναι μία:
Η στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προς το πρόσωπο της.
Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς που πλέον αλλάζει, καθιστώντας την, κατά την άποψη μας, το αουτσάιντερ για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016.
Το μπαράζ ανακριβειών από τους εκπροσώπους της για την αληθινή κατάσταση της υγείας της, όποια και αν είναι αυτή, έχει αναγκάσει πολλά μέσα, ακόμα και αυτά που την υποστήριζαν, να εκφράσουν σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία της.
Εξηγώντας, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να μπαίνει στην προεδρική κούρσα, εφόσον ξέρει ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
Και μην ξεχνάμε πως μιλάμε για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, έναν, αντικειμενικά, από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον πλανήτη…
Όπως παρατηρήθηκε, αρχικά για τη Hillary λεγόταν πως δεν έχει πρόβλημα υγείας, μετά προέκυψε πνευμονία, μετά Parkinson, ενώ και πάλι αργότερα οι εκπρόσωποι της ανέφεραν πως δεν έχει κανέναν απολύτως πρόβλημα.
Οι παραπάνω ατυχείς χειρισμοί αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» του Ρεπουμπλικάνου, ο οποίος υιοθετώντας μία ηπιότερη ρητορική απέναντι στην Clinton τις τελευταίες ημέρες, λόγω των προβλημάτων υγείας, κατάφερε να γίνει πιο… συμπαθής, κάνοντας έτσι τους πολίτες να ξεχάσουν για λίγο τις (πολύ) ακραίες απόψεις του.
Παρόλα αυτά, το τελειωτικό χτύπημα για την Hillary ίσως έρθει τις αμέσως επόμενες ημέρες…
Όπως προανήγγειλε ο επικεφαλής και ιδρυτής των Wikileaks, Julian Assange, από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να δημοσιεύονται οι νέες αποκαλύψεις για την υποψήφια Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν σε «παρτίδες», όπως τόνισε, ενώ θα υπάρξουν και διάφορα «teasers».
Ο συνδυασμός των παραπάνω ίσως μεταφραστούν σε έναν όλεθρο για την Δημοκρατική υποψήφια, η οποία είναι θέμα χρόνου να χάσει και τα τελευταία milligrams αξιοπιστίας που της είχαν απομείνει…

Βασίλης Μεταξάς

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης