Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ανέξοδη η σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη – Έλλειμμα αξιοπιστίας, ζητούμενο η σταθερότητα

Ανέξοδη η σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη – Έλλειμμα αξιοπιστίας, ζητούμενο η σταθερότητα
Καμπανάκι οι δημοσκοπήσεις για ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Οι ομιλίες των Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχαν έναν κύριο, βασικό σκοπό.
Πώς να αποδομήσει ο ένας το πολιτικό προφίλ και επιχειρηματολογία του άλλου.
«Ο κ.Τσίπρας δεν ξέρει, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση.
Έχει ένα και μόνο σκοπό: την παραμονή του στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για την χώρα […].
Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για την φυγή προς τα εμπρός.
Η απομάκρυνση του κ.Τσίπρα από την εξουσία είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο.
Πρέπει να φύγει το συντομότερο» είπε ο κ.Μητσοτάκης.
«Στον αρχηγό της ΝΔ δεν αρέσουν τα καθαρά πρόσωπα, του αρέσουν τα πρόσωπα της διαπλοκής.
Ο κ.Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε μόνο πράγματα που δεν γίνονται, εξήγγειλε πράγματα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία.
Είναι το αγαπημένο παιδί των δανειστών.
Να τον ευχαριστήσουμε θερμά για τη χθεσινή του ομιλία, γιατί θύμισε σε όλους την καταστροφική 5ετία 2010-2015.
Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην υλοποιηθούν αυτές οι πολιτικές» τόνισε ο κ.Τσίπρας.
Κρίνοντας από τα όσα συμβαίνουν στην χώρα τα τελευταία έξι χρόνια, θα μπορούσε κανείς να βρει δίκιο στις «κατηγορίες» και των δύο.
Τα όσα έχει πράξει έως σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα έχουν απογοητεύσει και δυσαρεστήσει μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, η οποία άλλα περίμενε και άλλα βλέπει να υλοποιούνται.
Για αυτό και τα όσα λέει ο πρωθυπουργός για τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας με την κοινωνία όρθια, δύσκολα πείθουν.
Όπως δύσκολα πείθει ο κ.Μητσοτάκης με τη «συμφωνία αλήθειας» και με την εξαγγελθείσα μείωση της φορολογίας.
Μια και για να υλοποιηθεί αυτή (πέρα από το ότι είναι αμφισβητήσιμο κατά πόσο οι περικοπές αυτές μπορούν να είναι τα ισοδύναμα των φορολογικών ελαφρύνσεων), θα πληγούν ομάδες πολιτών (ειδικά μισθολόγια, αστυνομικοί, γιατροί, κοκ) που είναι κρίσιμης εκλογικής σημασίας για τη ΝΔ.
Άλλωστε αυτή τη δυσπιστία ενισχύει και το ερώτημα γιατί όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση δεν προχώρησε στη μείωση της φορολογίας.
Τσίπρας και Μητσοτάκης, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (όπως και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα) βιώνουν μια άνευ προηγουμένου κρίση αξιοπιστίας.
Το αποδεικνύουν άλλωστε και όλες οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες φέρνουν πρώτο κόμμα την αποχή, τους αναποφάσιστους και καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον «Κανένα».
Εξέλιξη ενδεχομένως αναμενόμενη, αν λάβει κανείς υπόψη την ένταση και τη διάρκεια της οικονομικής (και όχι μόνο) κρίσης που βιώνει η χώρα.
Αλλά παράλληλα συνιστά ένα «καμπανάκι» και για τους δύο, κυρίως για την ανάγκη να αλλάξουν το πολιτικό τους ύφος και ρητορική.
Παρά τα προβλήματα, τις καθυστερήσεις, τις πιέσεις, η χώρα παραμένει σταθερή μέσα σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο, ρευστό και γεμάτο αβεβαιότητα διεθνές περιβάλλον, όπου πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και να προβλέψει το οτιδήποτε.
Τσίπρας και Μητσοτάκης οφείλουν να διαφυλάξουν και να ενισχύσουν αυτή τη σταθερότητα είτε κρατούν τα ηνία της εξουσίας είτε ετοιμάζονται να τα κρατήσουν.
Μια και η σταθερότητα είναι η απαραίτητη συνθήκη αφενός για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και αφετέρου για να κάνει το επόμενο βήμα προς ένα καλύτερο μέλλον.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης