Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η κυβέρνηση δεν φοβάται - Μπορεί όμως να φέρει αποτέλεσμα;

Η κυβέρνηση δεν φοβάται - Μπορεί όμως να φέρει αποτέλεσμα;
Ο κ. Σκουρλέτης άναψε το «πράσινο φως» για την ιστορική συμφωνία της Αλουμίνιον της Ελλάδος με τη ΔΕΗ
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης έλυσε ένα ακανθώδες ζήτημα το οποίο απασχολούσε έντονα τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ο κ. Σκουρλέτης άναψε το «πράσινο φως» για την ιστορική συμφωνία της Αλουμίνιον της Ελλάδος με τη ΔΕΗ.
Μεταξύ των δύο εταιρειών είχε διαμορφωθεί… πολεμικό κλίμα εξαιτίας του υψηλού τιμολογίου ρεύματος που χρέωνε η ΔΕΗ την Αλουμίνιον της Ελλάδος.
Το θέμα λύθηκε χθες από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που ενέκριναν κατά πλειοψηφία την ιστορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες.
Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για Μνημονιακή υποχρέωση της χώρας έναντι των δανειστών και συνδέεται άμεσα με την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ.
Αυτό που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις το έπραξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα η νέα συμφωνία για την Αλουμίνιον της Ελλάδος να τις προδίδει διεθνές πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, καθώς θα μπορεί να παράγει προϊόν με χαμηλό κόστος ρεύματος.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκης μετά το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων δήλωσε τα εξής:
«Εύχομαι στην ΑτΕ να αξιοποιήσει τα αναμφισβήτητα οφέλη από την παρούσα συμφωνία αποδοτικά συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στην αύξηση των θέσεων εργασίας.
Η συγκεκριμένη τιμολόγηση της ΑτΕ καταδεικνύει εμφαντικά την αναγκαιότητα αφαίρεσης της ενέργειας που διατίθεται στους καταναλωτές της υψηλής τάσης από το μερίδιο αγοράς που προβλέπεται να απολέσει η ΔΕΗ υποχρεωτικά με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές».
Η ιστορική συμφωνία έχει διάρκεια τέσσερα χρόνια, αλλά η διένεξη μεταξύ των εταιρειών κράτησε περίπου 10 χρόνια.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να λύσει το «γόρδιο δεσμό» ανάμεσα στις δύο επιχειρήσεις δίνοντας φθηνότερο ρεύμα στη μεγαλύτερη ενεργοβόρα βιομηχανική μονάδα της χώρας.
Τι εμπόδιζε τις προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν έλυναν ένα… εθνικό θέμα όπως ήταν η τιμολόγηση ρεύματος της ενεργοβόρας εγχώριας βιομηχανίας;
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται να δώσει λύσεις…
Η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν φοβάται, ενώ στην περίπτωση όμως που φέρει και το πολυπόθητο αποτέλεσμα αλλάζοντας τη πορεία της οικονομίας σε θετικό πρόσημο, είναι βέβαιο ότι ο φόβος θα κινηθεί σε άλλο πολιτικό στρατόπεδο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης