Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η στιγμή του Μητσοτάκη; - Όλα δεξιά για τον πρόεδρο της ΝΔ

Η στιγμή του Μητσοτάκη; - Όλα δεξιά για τον πρόεδρο της ΝΔ
Στοίχημα του να δώσει μια πειστική απάντηση για τι θα αλλάξει πραγματικά αν έρθει στην εξουσία
Η συγκυρία εξακολουθεί να παραμένει παραπάνω από ευνοϊκή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.
Κυρίως διότι η κυβέρνηση έχει ανοίξει μια σειρά από μέτωπα, τα οποία όλα – τουλάχιστον έως τώρα – δεν της βγαίνουν.
Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες και η μάχη κατά του «τριγώνου της διαπλοκής» φρέναραν με την απόφαση του ΣτΕ.
Στο μείζον θέμα της οικονομίας, επικρατεί πλήρης αβεβαιότητα για το εάν και πότε θα ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση και τι ενδεχομένως νέα μέτρα αυτή θα φέρει.
Το θέμα του χρέους παραμένει στον αέρα, οι διάφορες πλευρές των δανειστών ακόμα ερίζουν για τη «συνταγή» που θα πρέπει να ακολουθηθεί ενώ όλοι εκτιμούν ότι οι όποιες αποφάσεις ακόμα αργούν.
Εκτίμηση που αν επιβεβαιωθεί, θα διατηρήσει την ελληνική οικονομία σε μια παρατεταμένη περίοδο στασιμότητας, εξέλιξη που θα βυθίσει ακόμα περισσότερο την κοινωνία στην απελπισία.
Την ίδια στιγμή, η λαϊκή δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης παραμένει στα ύψη.
Σύμφωνα με τις έως σήμερα δημοσκοπήσεις, η ΝΔ όχι μόνο απολαμβάνει ένα σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά βλέπει την κατακρήμνιση της εικόνας της κυβέρνησης.
Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά για τη δυσφορία των πολιτών απέναντι στα κυβερνητικά πεπραγμένα.
9 στους 10 πολίτες δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον τους, για την οικονομία της χώρας και του νοικοκυριού τους, εκφράζοντας παράλληλα την θέση ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.
Λάθος κατεύθυνση που σύμφωνα και πάλι με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να την ανατρέψει η κυβέρνηση καθώς εκτιμάται ότι αυτή δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο για να βγει η χώρα από τα σημερινά της αδιέξοδα.
Η ΝΔ απολαμβάνει τη διαρκή φθορά και αποδυνάμωση της κυβέρνησης.
Και βάσει των σημερινών δεδομένων έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως τα χειρότερα για την κυβέρνηση δεν έχουν τελειώσει ακόμα.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τον εγκαταλείπουν σταδιακά.
Και κάπου εδώ αρχίζει το πραγματικό στοίχημα για τον κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ στο δρόμο για την εξουσία.
Όλη αυτή η «θετική εικόνα» για τη ΝΔ οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις δράσεις και στις πράξεις της κυβέρνησης.
Είναι η στιγμή που εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει πραγματικά να διαμορφώσει δυναμική εξουσίας, θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος έχει αρχίσει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα για να μεταφέρει το μήνυμα και το πρόγραμμα του.
Και μέσα από αυτήν την επικοινωνία ο κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσει τι πραγματικά θα αλλάξει, εάν έρθει αυτός και το κόμμα του στην εξουσία.
Και σε αυτό το σημείο ο κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει πειστικές και σαφείς απαντήσεις.
Διότι μόνο έτσι θα καταφέρει να πείσει ότι το αίτημα του για πρόωρες εκλογές, αν και επικίνδυνο για την χώρα και την οικονομία, έχει βάση και είναι δικαιολογημένο.
Διότι μόνο έτσι θα καταφέρει να προσελκύσει τους αποστασιοποιημένους ψηφοφόρους, διαμορφώνοντας ένα πλειοψηφικό ρεύμα προς τη ΝΔ, το οποίο σήμερα δεν έχει.
Διότι μόνο έτσι θα καταφέρει να «οικοδομήσει» από τώρα το κατάλληλο πολιτικό κλίμα για να οικοδομήσει πολιτικές συμμαχίες, τις οποίες θα χρειαστεί την επομένη της κάλπης, για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Ο κ.Μητσοτάκης καλείται να διαμορφώσει ένα θετικό, αισιόδοξο και συνάμα ρεαλιστικό αφήγημα για την επόμενη ημέρα της χώρας.
Είναι η στιγμή του, καθώς με τη σημερινή εικόνα φθοράς της κυβέρνησης, προβάλλει αν μη τι άλλο ως η μόνη πολιτική εναλλακτική.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης