Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Φεύγουν από το Ψυχικό διότι δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.....

tags :
Φεύγουν από το Ψυχικό διότι δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.....
Αρκετοί κάτοικοι του Ψυχικού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα φορολογικά έξοδα και υποχρεώνονται να πουλήσουν τα ακίνητά τους
Πουλάνε ακίνητα και φεύγουν από το Ψυχικό και τις γύρω περιοχές εξαιτίας του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος για αρκετούς ιδιοκτήτες ακινήτων είναι ένα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος, καθώς τα μόνα έσοδα που έχουν απομείνει είναι η σύνταξη, ενώ έχουν μειωθεί οι μισθοί.
Οι αγοραπωλησίες ακινήτων στο Ψυχικό και σε όμορες περιοχές κινούνται φέτος σε πολύ καλά επίπεδα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΟΥ Ψυχικού φέτος έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 600 μεταβιβάσεις ακινήτων εκ των οποίων οι μισές αφορούν το Παλαιό και Νέο Ψυχικό και συγκεκριμένα στο 7ο διαμέρισμα, το οποίο έχει αντικειμενικές αξίες που φθάνουν στις 5.100 ευρώ, ενώ παλαιότερα ήταν και στις 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταβίβαση ακινήτων γίνεται χαμηλότερα έως 40% από την αντικειμενική αξία του ακίνητου.
Τα συμβόλαια εμφανίζουν ως τιμή πώλησης τις 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο από 5.100 που αναγράφεται η αντικειμενική αξία του ακινήτου.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή αρκετοί κάτοικοι του Ψυχικού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα φορολογικά έξοδα και υποχρεώνονται να πουλήσουν το ακίνητο, το οποίο, να σημειωθεί μπορεί να περιήλθε στην κατοχή του πωλητή από κληρονομιά.
Η αλλαγή ιδιοκτησίας σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας αποδίδεται στην οικονομική κρίση, η οποία με τη σειρά της «γέννησε» το φόρο κατοχής στα ακίνητα ανεξάρτητα από το εισόδημα που έχει ο ιδιοκτήτης.
Ωστόσο, η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τις αντικειμενικές αξίες και τη φορολόγηση των ακινήτων, με την οποία υποχρεώνει το υπουργείο Οικονομικών να διορθώσει τις αξίες σε τέσσερις περιοχές, χωρίς όμως να έχει αναδρομική ισχύ.
Πρόκειται για τις περιοχές της Εκάλης και του Ψυχικού και αναμένεται για τον ΕΝΦΙΑ του 2017 να προκύψουν νέες αντικειμενικές αξίες.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης