Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Καμία διαφοροποίηση από τους 153 στην ψηφοφορία στη Βουλή για τον Καμμένο – Σταθερή η κυβέρνηση

Καμία διαφοροποίηση από τους 153 στην ψηφοφορία στη Βουλή για τον Καμμένο – Σταθερή η κυβέρνηση
Παρά τις όποιες επιφυλάξεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα τηρηθεί η κυβερνητική γραμμή…Είναι δεδομένο πως η όλη διαδικασία θα κινηθεί σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης, αν όχι ολομέτωπης σύγκρουσης
Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στηρίζει τον κ.Καμμένο, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη λογική της ΝΔ για τη σύσταση παντού εξεταστικών επιτροπών.
Από την πλευρά της η ΝΔ θέλει να διατηρήσει στα ύψη το θέμα προκειμένου να πλήξει αφενός το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης και το άφθαρτο πρόσωπο της όσον αφορά θέματα διαφθοράς και διαπλοκής και αφετέρου να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα ρήγματα στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Είναι προφανές πως επίθεση στον Π. Καμμένο συνιστά επίθεση στην κυβέρνηση.
Μια και κυβέρνηση Τσίπρα δεν νοείται χωρίς τη στήριξη των βουλευτών των ΑΝΕΛ.
Την προσήλωση του στη συνέχεια αυτής της κυβερνητικής συνεργασίας θέλησε να επισημάνει ο κ.Καμμένος, ο οποίος υποστήριξε πως θα πάει μέχρι τέλους με τον Αλέξη Τσίπρα παρά τις όποιες ιδεολογικές τους διαφορές, τονίζοντας πως η μεταξύ τους συνεργασία δεν πρόκειται να χαλάσει.
Πρόκειται για τοποθέτηση που πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.
Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι (π.χ. Φίλης, Παπαδημούλης), οι οποίοι υποστηρίζουν πως η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπήρξε μια αναγκαστική και όχι εύκολη επιλογή, ότι δεν είναι μια στρατηγική συμμαχία λόγω των μεγάλων προγραμματικών και πολιτικών διαφορών τους και ότι έχει ορίζοντα την ολοκλήρωση της τετραετίας.
Μάλιστα ο κ.Φίλης ανοιχτά υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στραφεί για συμμαχίες στον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Προς το παρόν όμως αυτό που προέχει για την κυβέρνηση Τσίπρα είναι η εξάντληση της τετραετίας.
Για αυτό και ο πρωθυπουργός προσδίδει στην ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Π. Καμμένο ιδιαίτερη σημασία.
Και στέλνει σαφές μήνυμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για τυχόν διαφοροποιήσεις (π.χ. λευκό ή άκυρο) και ότι αυτές δεν είναι ανεκτές.
Παρά την όποια γκρίνια, παρά τις όποιες επιφυλάξεις για την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αλλά και για το ρόλο του κ.Καμμένου στην υπόθεση του Noor 1, είναι προφανές πως δεν θα βρεθεί κανείς από τους 153 να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή.
Διότι μια τέτοια κίνηση θα υπέσκαπτε αυτομάτως όλη την κυβέρνηση και το στρατηγικό της σχέδιο.
Το οποίο δεν είναι άλλο από τη συνέχιση της πορείας της με μοναδικό στόχο αφενός να βγάλει την χώρα σε έναν χρόνο από σήμερα από τα μνημόνια, την επιτροπεία και την κρίση και αφετέρου να κάνει ότι είναι δυνατόν για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Και για την επίτευξη όλων αυτών, τα οποία είναι κρίσιμης σημασίας για το πολιτικό μέλλον του κ.Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτείται χρόνος και κυβερνητική σταθερότητα.
Για αυτό και οι 153 παρά τις όποιες δεύτερες σκέψεις θα παραμείνουν ενωμένοι και θα τηρήσουν για ακόμα μια φορά την κυβερνητική γραμμή.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης