Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο αθεράπευτα αισιόδοξος Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία

Ο αθεράπευτα αισιόδοξος Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία
Η  Νέα Δημοκρατία όπως και τα στελέχη της, δεν θέλουν να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος
Η Νέα Δημοκρατία ζει στο όνειρο της εκλογικής και κυβερνητικής αυτοδυναμίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να περιμένει την εκλογική αναμέτρηση ως ... μάνα εξ ουρανού..
Όμως τίποτα από όλα  αυτά δεν θα συμβούν όχι γιατί δεν μπορεί να τα καταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά η ιστορική παράταξη που λέγετε Νέα Δημοκρατία θέλει να κερδίσει την παρτίδα από τα  λάθη  των άλλων και όχι από αυτά που μπορεί να κάνει η ίδια.
Η Νέα Δημοκρατία  δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους άλλους δεν αφήνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φτιάξει το δικό του πολιτικό μονοπάτι στη λεωφόρο των κομματικών στελεχών, που μεγάλωσαν με  την  λογική του  ….ώριμου φρούτου.
Η Νέα Δημοκρατία πιθανόν να πληρώσει υψηλό τίμημα  τις κομματικές της παθογένειες, τις ομάδες που διαθέτει στο εσωτερικό της, όπως και για τα πρόσωπα και τις μικροπολιτικές που διαμορφώνονται σε πιο χαμηλά επίπεδα της κομματικής ιεραρχίας.
Έχουν βάλει  “σημάδι” την κυβέρνηση για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα.
Η  Νέα Δημοκρατία όπως και τα στελέχη της, δεν θέλουν να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος. 
Ο κομματικός μηχανισμός θεωρεί δεδομένο ότι η κυβερνητική εξουσία θα έρθει  στην “ αγκαλιά” του ενώ στην περίπτωση που δεν έρθει, θα φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν τα κατάφερε.
Να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως βουλευτής δεν έδωσε ψήφο στην υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, που προτάθηκε  από τον Αλέξη Τσίπρα. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τα gats αλλά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αντέχουν το ρίσκο και τις πολιτικές αλλαγές.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι υπερβολή να πούμε και να γράψουμε  ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να έρθει στην εξουσία χωρίς να ξοδέψει το παραμικρό  πολιτικό κεφάλαιο.
Να σημειωθεί ότι η χώρα πιθανόν να είχε γλιτώσει πολλά δεινά και θα ήταν σε καλύτερη μοίρα ίσως να είχε γλιτώσει και από το Γιάνη Βαρουφάκη  και  την ... παρέα του.
Η Ντόρα Μπακογιάννη στο πρώτο Μνημόνιο του Γιώργου Παπανδρέου διαφώνησε με την στρατηγική του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  Αντώνη Σαμαρά.
Ό  ίδιος στη συνέχεια έφτιαξε το ένα Ζάππειο μετά το άλλο και στη συνέχεια βρέθηκε “αγκαλά” με το ίδιο Μνημόνιο ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη  βρέθηκε εκτός κόμματος.
Η καθαρή και έντιμη πολιτική στάση της Ντόρας Μπακογιάννης και όπως αποδείχθηκε αργότερα ήταν στρατηγικά ορθό αυτό που πρότεινε το Μάιο του 2010  για το μέλλον της χώρας.
Η Νέα  Δημοκρατία για να φθάσει στο πολυπόθητο στρατηγικό της στόχο πρέπει να αλλάξει.
Στην Ελλάδα του σήμερα με ανέργους 1,4  εκατομμύρια και την ίδια στιγμή οι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα, δεν μπορεί κάποιοι να σκέφτονται το δικό τους μεροκάματο από τα έδρανα της Βουλής.
Το άρθρο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρου της Νέας  Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με γερές δόσεις αισιοδοξίας όπως ίδιος έγραψε είναι αθεράπευτα αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας.
Τόνισε ότι ήρθε η ώρα να  ανοίξουμε το βήμα και να γράψουμε εμείς τη δική μας ιστορία.
Όλοι και όλα θα κριθούν  στο χρόνο  αρκεί  να μη πληρώσουν οι ίδιοι και οι ίδιοι το ...μάρμαρο και ειδικότερα ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης