Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι πολιτικοί μας πιθανόν να μην αξίζουν ούτε την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ γιατί έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία

Οι πολιτικοί μας πιθανόν να μην αξίζουν ούτε την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ γιατί έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία
Και οι... σωτήρες του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φτιάχνει τις... βαλίτσες τους για την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για ένα... κυβερνητικό πανηγύρι το οποίο όμως έχει την αξία του καθώς η εκάστοτε κυβέρνηση κρίνεται για αυτά που υποσχέθηκε και δεν έκανε όπως και για αυτά που πρόκειται να υποσχεθεί και δεν θα γίνουν.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα υποσχεθεί ότι θα μας βγάλει απο τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, καθώς ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, δηλαδή η χρηματοδότηση από τους Θεσμούς και η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να δανεισθεί ως μία  κανονική χώρα από τις αγορές.
Πρόκειται για το επόμενο μεγάλο παραμύθι καθώς οι αγορές και οι ανώνυμοι επενδυτές θα αποδειχθούν πιο σκληροί από τη Merkel και το Schaeuble διότι οι επενδυτές για να δώσουν τα χρήματα τους θα ζητούν επιτόκια έως τέσσερις φορές υψηλότερα σε σχέση με τα επιτόκια  που δανείζετε σήμερα η χώρα από τους θεσμούς-τοκογλύφους, για να μηn ξεχνάμε τι έλεγαν τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ όπως και των ΑΝΕΛ. 
Πώς είναι δυνατόν το ΑΕΠ της χώρας να έχει συρρικνωθεί εως 25% και να μην ιδρώνει το αυτί των κυβερνώντων και γενικότερα των πολιτικών.
Δεν τους συγκινεί που ο αριθμός των ανέργων έχει εκτοξευθεί στο 1,4 εκατομμύρια.
Και η όποια μείωση καταγράφεται στο ποσοστό της ανεργίας προέρχεται από ένα μεροκάματο που έκανε ο άνεργος το μήνα και πήρε 20 ευρώ.
Στα οκτώ χρόνια της κρίσης το πολιτικό σύστημα που τη δημιούργησε αλλά και αυτοί που ήρθαν ως... σωτήρες διατηρούν σχεδόν στο ακέραιο τα προνόμια τους και τους μισθούς τους.
Είναι δυνατόν μια χρεοκοπημένη χώρα να διαθέτει υπουργικό συμβούλιο 47 ατόμων και 20 υπουργεία;
Οι πρόσφατες πυρκαγιές απέδειξαν ότι το κράτος έχει το δικό του χαβά και ο σκοπός του δεν είναι να υπηρετεί τον πολίτη και στηρίζεται στον πατριωτισμό κάποιων ανώνυμων υπαλλήλων.
Επίσης ο αριθμός των Βουλευτών  παραμένει στους 300.  
Την ίδια  στιγμή  ο ιδιωτικός  τομέας έγινε...  φτερό στον άνεμο με τους πολίτες-φορολογούμενους να γονατίζουν από τους φόρους για να συντηρούν ένα  πολιτικό σύστημα και την κρατική μηχανή, η οποία σβήνει φωτιές με τους κουβάδες διότι δεν έχει χρήματα να συντηρεί τον αναγκαίο αριθμό πυροσβεστικών αεροπλάνων.
Όμως τα ταξίδια του υπουργού  Άμυνας Πάνου Καμμένου με τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού στέρησαν από την πυρόσβεση τουλάχιστον  ένα αεροσκάφος διότι τα χρήματα πήγαν στις βόλτες του υπουργού και όχι στη συντήρηση ενός αεροσκάφους.  
Ερχόμαστε στον ιδιωτικό τομέα και το τραπεζικό σύστημα το οποίο συρρικνώθηκε εξαιτίας της κρίσης και βρέθηκε στο “πάτωμα” εξαιτίας  των λαθών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Το συμπέρασμα είναι απλό, ο ιδιωτικός τομέας δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα διότι δεν έχει τραπεζικό σύστημα.
Η δύναμη του τραπεζικού συστήματος είναι οι καταθέσεις οι οποίες μειώθηκαν κατά 1 δισ.  ευρώ τον  Ιούλιο του 2017.
Είναι προφανές ότι δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία.
Το πρόβλημα είναι η χαμηλή ρευστότητά του διότι οι πολίτες -  καταθέτες δεν έχουν διαθέσιμα κεφάλαια προς αποταμίευση καθώς πληρώνουν φόρους για το κράτος και τους εκπροσώπους του  πολιτικού σύστημα τους, που ζουν και βασιλεύουν παρά την πτώχευση της χώρας, σαν άλλοι κοτζαμπάσηδες.  
Μήπως είναι η ώρα το πολιτικό σύστημα που κυβερνά να ξεβολευτεί, διότι όταν έρθει η ώρα της κάλπης, οι ψηφοφόροι πιθανόν να μη γυρίσουν πίσω και να προχωρήσουν μπροστά με όποιους βρουν.
Ας είναι άγνωστοι και άπειροι.
Άλλωστε οι έμπειροι τους έφεραν εδώ που τους έφεραν.
Τι έχουν να φοβηθούν.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo bankingnews.gr     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης