Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Θα πείσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ότι έχει πειστική πρόταση και σχέδιο; - Μεγάλη πρόκληση για τη ΝΔ

Θα πείσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ότι έχει πειστική πρόταση και σχέδιο; - Μεγάλη πρόκληση για τη ΝΔ
Έως τώρα η ΝΔ επικεντρώνεται στη σκληρή επίθεση και κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα
Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην φετινή ΔΕΘ είναι ιδιαίτερα απαιτητική.
Και ενδεχομένως πιο κρίσιμη από την περσινή πρώτη του εμφάνιση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η διαφορά άλλωστε προκύπτει και από την ίδια τη συνθηματολογία που ακολουθεί η ΝΔ.
Πέρσι ήταν η «Συμφωνία Αλήθειας», η οποία επικεντρώθηκε στο αίτημα για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής και πρόωρων εκλογών.
Αίτημα που ούτε επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις ούτε το επιθυμεί η πλειοψηφία της κοινής γνώμης παρά το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα εξακολουθεί η ΝΔ να το θέτει επιτακτικά.
Φέτος το σύνθημα είναι «Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».
Πρόκειται για μια ξεκάθαρη πολιτική στόχευση.
Η οποία δομείται αφενός στην κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα και αφετέρου στην πρόταση της ΝΔ για την επόμενη ημέρα της χώρας.
Από σκληρή αντιπολίτευση, σύγκρουση και αντιπαράθεση με την κυβέρνηση η κοινή γνώμη έχει «χορτάσει», έχει πάρει «γερές δόσεις» καθώς η ΝΔ φροντίζει καθημερινά και για κάθε θέμα να επισημαίνει πόσο ανίκανη και επικίνδυνη είναι η κυβέρνηση Τσίπρα.
Αυτό που όλοι περιμένουν από τον Κ. Μητσοτάκη να ακούσουν, είναι η δική του πολιτική πρόταση, το δικό του σχέδιο για το πώς πρέπει να κινηθεί στο εξής η χώρα για να βγει από την κρίση, την επιτροπεία και τα μνημόνια.
Αυτό που όλοι περιμένουν να ακούσουν είναι πώς η ΝΔ θα αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, από την φορολογία και την ανεργία μέχρι την ασφάλεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Και κυρίως αυτό που όλοι αναμένουν είναι να διαπιστώσουν εάν ο κ.Μητσοτάκης διαθέτει μια πραγματικά εναλλακτική πολιτική πρόταση και «συνταγή» σε σχέση με αυτήν που ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα
Η πρόκληση είναι τεράστια για τον κ.Μητσοτάκη.
Διότι καλείται να αποδείξει και κυρίως να πείσει ότι η ΝΔ μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική λύση.
Διότι καλείται να αποδείξει πως η ΝΔ διαθέτει ένα θετικό και αισιόδοξο πολιτικό αφήγημα.
Μέχρι στιγμής η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη δεν έχει πείσει ούτε για το ένα ούτε για το άλλο.
Η στρατηγική της έχει περιοριστεί στο «κυνήγι» των κυβερνητικών πεπραγμένων και στην ανάδειξη – ως επί το πλείστον - της μαυρίλας, της μιζέριας, της καταστροφολογίας που βιώνουμε υπό τη διακυβέρνηση Τσίπρα.
Έχει έρθει η ώρα που ο κ.Μητσοτάκης πρέπει να πείσει ότι διαθέτει δικό του σχέδιο και κυρίως ότι αυτό θα είναι και αποτελεσματικό για την επόμενη ημέρα της χώρας και των πολιτών.
Αυτό άλλωστε είναι και απαραίτητη συνθήκη για να καταφέρει η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη να εξυπηρετήσει τον υπέρτατο πολιτικό της στόχο.
Που δεν είναι άλλος από το να κλειδώσει την «πρωτιά» της (ενδεχομένως και την αυτοδυναμία) στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση προκειμένου να γίνει κυβέρνηση και ο κ.Μητσοτάκης πρωθυπουργός.
 
Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης