Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πες το στη Σταυρούλα! - Πώς οι υπουργοί… λύνουν τα καυτά θέματα του κράτους και των πολιτών

tags :
Πες το στη Σταυρούλα! - Πώς οι υπουργοί… λύνουν τα καυτά θέματα του κράτους και των πολιτών
Οι υπουργοί πιθανόν να έχουν αποκλείσει από το σχεδιασμό τους έμπειρους υπαλλήλους και βασίζονται σε συμβούλους της εμπιστοσύνης τους, οι οποίο βάζουν το… χεράκι τους στη συγγραφή νομοσχεδίων
Ο σύντομος διάλογος του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργου Στασινού στη Βουλή αποκαλύπτει πως οι υπουργοί… λύνουν τα καυτά θέματα του κράτους και των πολιτών.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ αναφερόμενος προς τον υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη του είπε για το νομοσχέδιο που αφορά το δομημένο περιβάλλον και τα αυθαίρετα, του συνέστησε προσοχή στο θέμα έκδοσης αδειών με ευθύνη των μηχανικών.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ είπε ότι η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και χρειάζεται έγκριση των σχεδίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να  αποφευχθεί το φαινόμενο να δημιουργηθούν νέα  αυθαίρετα λόγω άγνοιας των μηχανικών.
Ο υπουργός κ. Σταθάκης αναγνώρισε τη σοβαρότητα του θέματος και πρότεινε στον πρόεδρο του ΤΕΕ να μιλήσει στη γενική γραμματέα του υπουργείου κ. Ρένα Κλαπατσέα η οποία στη συνέχεια αφού και αυτή με τη σειρά  αναγνώρισε τη σοβαρότητα του θέματος του πρότεινε να μιλήσει με την κ. Σταυρούλα (κάποιο υπηρεσιακό στέλεχος) για να αντιμετωπισθεί το σοβαρό θέμα, που αναγνώρισε τόσο ο υπουργός όσο και η γενική γραμματέας του υπουργείου.
Η Σταυρούλα όμως δεν έδωσε συνέχεια και κανένας δεν ξέρει την τύχη του θέματος που έβαλε ο πρόεδρος του ΤΕΕ το οποίο να σημειωθεί οι νομοθετικές παρεμβάσεις δεν ευνοούν τους μηχανικούς, αλλά η επιδίωξη του κ. Γιώργου Στασινού ήταν να υπάρχουν κανόνες στην έκδοση οικοδομικών αδειών μέχρι της συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ για να  αποφευχθεί το φαινόμενο δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων από άγνοια και όχι από δόλο.
Τον διάλογο αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΕΕ σε εκδήλωση που είχε ως περιεχόμενο την πρόταση του ΤΕΕ για την εύκολη ασφαλή και γρήγορη έκδοσης μίας οικοδομικής άδειας  με ένα κλικ.
Όμωςη κρατική μηχανή στηρίζεται στην κ. Σταυρούλα η οποία πιθανόν να… τρέχει να προλάβει να υλοποιήσει τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που όμως στη συνέχεια χάνονται ή συνθλίβονται καθώς η κ. Σταυρούλα δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί, ενώ ο υπουργός δεν μπορεί να παρακολουθεί το τι κάνει και τι δεν κάνει η κ.  Σταυρούλα!
Οι υπουργοί πιθανόν να έχουν αποκλείσει από το σχεδιασμό τους έμπειρους υπαλλήλους και βασίζονται σε συμβούλους της εμπιστοσύνης τους, οι οποίο βάζουν το… χεράκι τους στη συγγραφή νομοσχεδίων, κάνοντας τους έμπειρους και γνώστες των θεμάτων να ψάχνουν λύσεις εκ των υστέρων.
Πάντως οι σύμβουλοι των υπουργών τα… έμαθαν όλα φθάνοντας στο γραφείο άλλωστε δεν ήρθαν να αλλάξουν το κράτος αλλά να εξυπηρετήσουν τον εργοδότη τους που είναι ο  υπουργός.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης