Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η ΝΔ ψάχνει δυναμική, αλλά δεν θα τη βρει με ευχολόγια – Θέλει πειστική πολιτική πρόταση

Η ΝΔ ψάχνει δυναμική, αλλά δεν θα τη βρει με ευχολόγια – Θέλει πειστική πολιτική πρόταση
Προς το παρόν η ΝΔ καρπώνεται την κακή εικόνα της κυβέρνησης
Ο κ.Θεοδωρικάκος, στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα μετανιώσει που δεν έχει ήδη προχωρήσει σε εκλογές.
Και αποδίδει επί της ουσίας αυτό το επιχείρημα στο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα καταφέρει να φτάσει στο στόχο του αφηγήματος του για έξοδο από την κρίση και από τα μνημόνια, ότι η οικονομία δεν θα πιάσει τους αναμενόμενους ρυθμούς ανάπτυξης, ότι η κυβέρνηση βουλιάζει ενώ αφήνει υπονοούμενα και για τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η ΝΔ θα είναι η νικήτρια στις επόμενες εκλογές, τονίζει ότι ο Κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί το νέο ενώ θεωρεί επιτακτική την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής για να έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα.
Η ανάλυση του κ.Θεοδωρικάκου δύσκολα μπορεί να εκληφθεί ως αντικειμενική ανάλυση της πραγματικότητας.
Πράγματι, το κυβερνητικό έργο έως σήμερα είναι ιδιαίτερα προβληματικό.
Το αποδεικνύει η εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών με τη συντριπτική πλειοψηφία να δίνει μάχη επιβίωσης μέρα με την ημέρα για να αντεπεξέλθει στις φορολογικές, ασφαλιστικές και κάθε άλλου είδους υποχρεώσεις, με την ανεργία στα ύψη και με τους μισθούς στα τάρταρα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εάν ήταν η ΝΔ στη διακυβέρνηση του τόπου, η καθημερινότητα αυτή θα άλλαζε άμεσα ή δραστικά.
Είναι ελάχιστοι αυτοί που το υποστηρίζουν και που το εννοούν πραγματικά.
Γιατί εάν πραγματικά ίσχυε κάτι τέτοιο και τα ποσοστά της ΝΔ δεν θα ήταν «κολλημένα» στο 30% και η πλειοψηφία των πολιτών θα τασσόταν υπέρ των πρόωρων εκλογών.
Ο Κ.Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πείσουν τους πολίτες για το πολιτικό τους σχέδιο, ότι μπορούν πράγματι να αποτελέσουν μια εναλλακτική πολιτική πρόταση.
Διότι μπορεί πράγματι ο κ.Μητσοτάκης να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, αλλά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό κρίνει ως κατάλληλο τον «κανέναν από τους δύο».
Και αυτό το δημοσκοπικό εύρημα πλήττει περισσότερο την εικόνα του κ.Μητσοτάκη από ότι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεδομένου ότι κυβερνά υπό μνημονιακό καθεστώς δύσκολα θα μπορούσε να επιτύχει καλύτερη επίδοση.
Και μπορεί ο κ.Μητσοτάκης να προσπαθεί πραγματικά να ανανεώσει τη ΝΔ σε πρόσωπα και σε ιδέες, αλλά είναι πραγματικά ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα.
Και αυτό αποδείχθηκε με τον πιο ισχυρό τρόπο στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα διεμφυλικά άτομα.
Τόσο με την καταψήφιση του νομοσχεδίου Κοντονή όσο και με την πρόταση Μητσοτάκη ότι η ΝΔ θα φέρει τη δική της πρόταση νόμου, φράση που δεν φάνηκε να ενθουσιάζει τους βουλευτές της ΝΔ.
Ο κ.Μητσοτάκης είναι αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις, στις οποίες όλες καλείται να ανταποκριθεί αποτελεσματικά.
Πρώτον, πρέπει να πείσει την κοινωνία με το αφήγημα και την πολιτική του πρόταση.
Δεύτερον, πρέπει να ανανεώσει τη ΝΔ σε πρόσωπα και ιδέες προκειμένου να απαλλαχθεί από τα κάθε είδους «βαρίδια» που την κρατούν πίσω.
Τρίτον, πρέπει να αλλάξει τη στρατηγική και την τακτική του και να απαλλαχθεί από την εμμονή των πρόωρων εκλογών.
Και αυτό γιατί και ο ίδιος χρειάζεται χρόνο για να οργανώσει το σχέδιο του και το κόμμα του.
Αυτό μαρτυρούν άλλωστε και οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες σκιαγραφούν την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη δυναμική της ΝΔ.
Πράγματι, εάν η κυβέρνηση αρχίσει να επιτυγχάνει στόχους και να αποδίδει, τότε θα φανεί και η δυσχερής θέση της ΝΔ και του κ.Μητσοτάκη.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης