Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η Ελλάδα πρέπει να δώσει μια καθαρή λύση στις αγορές – Να προχωρήσει σε δημοπρασία

Η Ελλάδα πρέπει να δώσει μια καθαρή λύση στις αγορές – Να προχωρήσει σε δημοπρασία
Συνομιλώντας με πλήθος τραπεζικών στελεχών στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχω καταλήξει στο συμπέρασμα (μεταξύ των άλλων) ότι το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο δεν ανακοίνωσε πρόγραμμα δανεισμούς και μέχρι τώρα επιλέγει δευτερεύουσες λύσεις εκλαμβάνεται  από τους διεθνείς επενδυτές αδυναμία.
Το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει με μεθοδικότητα να προχωρήσει σε δημοπρασία , κοινοπρακτική καθώς η έκδοση παρά τον αρνητισμό πολλών θα καλυφθεί. Το private placement θα είναι λύση αλλά όχι τόσο καθαρή όσο η κοινοπρακτική έκδοση.
Αν καλυφθεί επιτυχώς και το επιτόκιο είναι ρεαλιστικό και όχι εξωπραγματικό τότε η Ελλάδα εκ των πραγμάτων θα έχει στείλει ένα καθαρό μήνυμα στις αγορές «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΘΕΙ».
Είναι γεγονός ότι διερευνητικές συζητήσεις πραγματοποιούνται με ξένους ωστόσο πλέον η κατάσταση αγγίζει τα όρια της η Ελλάδα δεν μπορεί να τυγχάνει έρμαιο των φημών που διαρρέουν οι ξένοι επενδυτές.
Η Ελλάδα πρέπει να δώσει μια καθαρή λύση που δεν θα αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων.
Αν η Ελλάδα δειλιάσει τότε οι διεθνείς επενδυτές θα μας αντιμετωπίσουν ως θήραμα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να καταστεί  βορρά στα επενδυτικά όρνεα.

Πέτρος Λεωτσάκος
petros@bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης