Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το αμερικανοβρετανικό σενάριο συνωμοσίας και ο αδύναμος κρίκος η Ελλάδα

Το αμερικανοβρετανικό  σενάριο συνωμοσίας και ο αδύναμος κρίκος η Ελλάδα
Προσωπικά δεν αρέσκομαι σε σενάρια συνωμοσίας ωστόσο συνομιλώντας  με πολλούς ξένους τις τελευταίες ημέρες μου ανέφεραν μια εκδοχή την οποία για να είμαι ειλικρινής την άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον χωρίς προφανώς να μπορώ  να την επιβεβαιώσω.
Με  βάση ένα σκοτεινό σχέδιο όταν διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα είναι ο  αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης ορισμένα hedge funds και αμερικανικές τράπεζες κατά βάση και δευτερευόντως Βρετανικές προσπάθησαν να χτυπήσουν την Ελλάδα , με απώτερο στόχο την ανατίμηση του δολαρίου.
Παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μεγάλη ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ καθώς λόγω της κρίσης στην Ελλάδα το διεθνές κεφάλαιο στρέφεται στο δολάριο.
Απλά και κατανοητά όταν οι αμερικανικές τράπεζες διαπίστωσαν ότι βρήκαν τον αδύναμο κρίκο την Ελλάδα, κερδοσκόπησαν άγρια με στόχο όμως στρατηγικό να συμβάλλουν στην ανατίμηση του δολαρίου και προφανέστατα να κερδίσουν πολλαπλά.
Αν ληφθεί υπόψη ότι το δολάριο ανατιμάται , αν ληφθεί υπόψη ότι οι βρετανικές τράπεζες γνωρίζουν λεπτομέρειες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και αν ληφθεί υπόψη ότι αυτό το σενάριο συνομωσίας το ανέφερε αξιόλογο στέλεχος μεγάλης βρετανικής τράπεζας  αποδεικνύεται ότι ίσως να υπάρχει κάποια βάση πίσω από αυτή την ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της χώρας.
Δεν είναι δυνατό με τόσο μένος όλο να βάλλουν κατά της Ελλάδος;

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr
petros@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης