Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνάντηση Αναστασιάδη-Έρογλου τη Δευτέρα για το Κυπριακό

tags :
Συνάντηση Αναστασιάδη-Έρογλου τη Δευτέρα για το Κυπριακό

Χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του ΟΗΕ

Με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου θα συναντηθεί το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδης προκειμένου να εξετάσουν το ζήτημα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Όπως έγινε γνωστό, παρόντες στη συνάντηση θα είναι οι δύο διαπραγματευτές, Α.Μαυρογιάννης και Οσμάν Ερτούγ, αλλά δεν θα υπάρχει παρουσία εκπροσώπου του ΟΗΕ.
Το ραντεβού κλείστηκε τηλεφωνικά όταν ο Έρογλου τηλεφώνησε στον κ.Αναστασιάδη για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη.
Η συνάντηση θα γίνει στο εστιατόριο Chateau Status στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας ενώ μείζον ζήτημα θεωρείται η κατάληξη των δύο πλευρών σε ένα κοινό ανακοινωθέν προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τελευταία συνάντηση που είχαν οι δύο διαπραγματευτές κατέληξε σε πλήρη αποτυχία.
Η πρωτοβουλία του Ν. Αναστασιάδη να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη «δείχνει ότι στοχεύει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τελική επίλυση του Κυπριακού» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης.
Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, βλέποντας τη δυστοκία για την κοινή διακήρυξη και τη διαμόρφωση του πλαισίου λύσης για ουσιαστικές συνομιλίες και συμπλήρωσε ότι «προσέρχεται στη συνάντηση με καλή θέληση για να αποδείξει την πολιτική του βούληση, την οποία κάποιοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν από τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς και να πει τα πράγματα με το όνομά τους».
Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, ο πρόεδρος της Κύπρου θα επισημάνει στον κ. Έρογλου ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η λύση του Κυπριακού και όχι τα παιχνίδια επίρριψης ευθυνών και αλληλοκατηγοριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης