Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βιβλική καταστροφή στη Ρόδο – Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος

tags :
Βιβλική καταστροφή στη Ρόδο – Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί - Την Κυριακή θα συνεχιστούν οι έρευνες


(upd3) Δύο νεκρές γυναίκες και ένας αγνοούμενος είναι ο τραγικός απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε από χθες το μεσημέρι έως σήμερα τα ξημερώματα το νησί της Ρόδου, το οποίο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σήμερα το πρωί εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής νεκρή η 27χρονη εκπαιδευτικός που αγνοούνταν από χθες το απόγευμα, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών στους δύο, καθώς άλλη μια γυναίκα 35 ετών ανασύρθηκε νεκρή χθες το βράδυ στην περιοχή της Ιαλυσσού.
Η 27χρονη εκπαιδευτικός επέβαινε σε αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, μαζί με έναν 50χρονο, του οποίου η τύχη αγνοείται, και με έναν 30χρονο, ο οποίος κατάφερε να διασωθεί.

Αγνοούμενος είναι ο 63χρονος σύζυγος της 40χρονης, Γιάννης Μπαϊράμης, και ένας ακόμη εκπαιδευτικός, ηλικίας 50 ετών, συνάδελφος της άτυχης 27χρονης που επέβαιναν μαζί σε όχημα που παρασύρθηκε από το χείμαρρο.
Όπως ανέφερε στην αστυνομία ο διασωθείς, και οι τρεις βγήκαν από το αυτοκίνητο προκειμένου να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου. Ο 30χρονος υποστήριξε ότι δεν παρασύρθηκε από τα νερά καθώς κατάφερε να γατζωθεί από το πέλμα της γέφυρας της Κρεμαστής.
Για τον εντοπισμό του έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του Λιμενικού, της ΕΜΑΚ και δύτες ενώ στο έργο της διάσωσης συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής.

Όσον αφορά την 35χρονη, η οποία βρέθηκε νεκρή στην Ιαλυσσό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου και ενώ κινούνταν πεζή.

Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για «πρωτοφανές φαινόμενο», υπογραμμίζοντας ότι μόλις σε μια ώρα η βροχόπτωση προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε πολλά σπίτια, ενώ περισσότερα από 100 σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Ιαλυσσό παρασύρθηκαν από τα νερά, καταλήγοντας το ένα πάνω στο άλλο στο παλιό νεκροταφείο της πόλης.
Η ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώθηκε περίπου στις 3 χθες το μεσημέρι και διήρκεσε περίπου δύο ώρες.
Το διάστημα αυτό ήταν αρκετό προκειμένου να πλημμυρίσουν όλοι οι δρόμοι στην Ιαλυσό και από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, με το ύψος του νερού να φτάνει στο μισό μέτρο.
Πολλές περιοχές του νησιού έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ συνεχείς είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση τους.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 260 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απάντληση υδάτων.
Στο νησί μεταβαίνουν ενισχύσεις και δυνάμεις των ΕΜΑΚ, καθώς και η γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης