Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε αυξημένη επιφυλακή οι Αρχές υπό τον φόβο νέου τρομοκρατικού «χτυπήματος»

tags :
Σε αυξημένη επιφυλακή οι Αρχές υπό τον φόβο νέου τρομοκρατικού «χτυπήματος»

Πιθανοί στόχοι αστυνομικά τμήματα και αστυνομικοί…

Συναγερμός έχει σημάνει στην ηγεσία και στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο ενός πιθανού τρομοκρατικού «χτυπήματος» καθώς υπάρχουν πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ότι αυτήν την φορά στο «στόχαστρο» των τρομοκρατών θα βρεθούν αστυνομικά τμήματα και αστυνομικοί.
Είναι ενδεικτικό άλλωστε το επείγον σήμα που εστάλη προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις του νομού Αττικής, το οποίο επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των ένστολων και να ενισχυθούν τα μέτρα φύλαξης των εγκαταστάσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με την εντολή αυτή, ζητείται από τους αστυνομικούς να διενεργούν ελέγχους σε άτομα που κινούνται ύποπτα περιμετρικά των αστυνομικών εγκαταστάσεων (π.χ. αστυνομικά τμήματα), να αναφέρουν αμέσως οτιδήποτε ασυνήθιστο και ύποπτο αντιλαμβάνονται, να διενεργούν ελέγχους σε κοινόχρηστους χώρους ή εγκαταλελειμμένα κτήρια ή σε σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται πλησίον αστυνομικών εγκαταστάσεων.
Επιπλέον, ζητείται κατά τη διάρκεια της νύχτας να διατεθούν περιμετρικά των αστυνομικών εγκαταστάσεων «παρατηρητές», με κύρια και μοναδική αρμοδιότητα να ενημερώσουν εγκαίρως τους συναδέλφους τους για το ενδεχόμενο ένοπλης επίθεσης.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις εντολές προς το προσωπικό των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασία και να τα ενισχύσουν στο μέγιστο βαθμό.
Ο «συναγερμός» που έχει σημάνει στις υπηρεσίες και στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. απορρέει από την προκήρυξη της ανάληψης ευθύνης της διπλής δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο από την πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις».
Σημειώνεται ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι μελετούν την 18σέλιδη προκήρυξη, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο συντάκτης της προκήρυξης είναι από τους «παλιούς» στο αντάρτικο πόλεων καθώς και ότι υπάρχει διασύνδεση της πρωτοεμφανιζόμενης αυτής ομάδας με άλλες ένοπλες δυνάμεις, ενεργές και μη.
Ο κύριος προβληματισμός όμως της ΕΛ.ΑΣ. από το τρομοκρατικό «χτύπημα» και τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής είναι η αλλαγή της φιλοσοφίας των δραστών, ότι δηλαδή στο στόχαστρο τους δεν μπαίνουν «σταθεροί στόχοι», δηλαδή κτήρια ή εγκαταστάσεις, όσο κυρίως «ανθρώπινοι στόχοι», ανεξάρτητα από την ιεραρχία και τη θέση τους.
Αν ληφθεί υπόψη ότι στην προκήρυξη υπήρχαν αλλεπάλληλες σκληρές και άκρως απειλητικές αναφορές κατά της αστυνομίας (οι αστυνομικοί χαρακτηρίζονται «ένοπλα σκυλιά του καθεστώτος»), είναι προφανής η έκδηλη ανησυχία στους κόλπους της ΕΛΑΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης