Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οδηγίες από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμιση για την μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών

tags :
Οδηγίες από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμιση για την μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών
Aν ο υπάλληλος δεν εμφανιστεί με υπαιτιότητά του εκδίδεται πράξη απόλυσης του
Το αργότερο μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν υποβάλλει την αίτηση τους οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με την οποία θα δηλώσουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν. Αυτό προβλέπεται σε  εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνεται ότι θα παραμείνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας όσοι δημοτικοί αστυνομικοί:
- δεν υποβάλλουν αίτηση - υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξη,
- υποβάλλουν αίτηση χωρίς να αναγράψουν καμία θέση προτίμησης και
- υποβάλλουν αίτηση με περιορισμένο αριθμό θέσεων και τελικά δεν καταλάβουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους (μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας αποτίμησης προσόντων) επειδή σε αυτές διατίθενται υπάλληλοι που συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό μορίων.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες κατάρτισης των Πινάκων Βαθμολόγησης Κατάταξης και διάθεσης των υπαλλήλων στις νέες θέσεις εκδίδεται και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση μετάταξης, ενώ ταυτόχρονα καθορίζεται και η ημερομηνία εμφάνισης του υπαλλήλου στο φορέα υποδοχής, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30 ημέρες από τη δημοσίευση της απόφασης.
Τέλος, αν ο υπάλληλος δεν εμφανιστεί με υπαιτιότητά του στο φορέα υποδοχής κατά την καθορισμένη ημερομηνία, εκδίδεται πράξη απόλυσης του υπαλλήλου και ανακαλείται η σχετική πράξη μετάταξης από το όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης