Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δεκτές οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό

tags :
Δεκτές οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό
"Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει"
Δεκτές έγιναν βελτιώσεις που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, X. Αθανασίου, στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, χωρίς ωστόσο να γίνεται δεκτή η "ταυτότητα φύλου", που το κόμμα εισηγήθηκε.
Έγινε δεκτή η πρόβλεψη αυξημένου πλαισίου ποινής και την επιβολή παρεπόμενης ποινής αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για όλα τα αδικήματα, όταν τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο.
Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης, επί του άρθρου 1 του ν. 3719/2008:
Το πρώτο εδάφιο του άρθρου 1 του ν. 3719/2008 «Μεταρρυθμίσεις για την οικογένεια, το παιδί, την κοινωνία και άλλες διατάξεις» (Α’ 241) αντικαθίσταται ως εξής: «Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων με την οποία οργανώνουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο»
Με την προτεινόμενη προσθήκη - τροπολογία προβλέπεται η τροποποίηση του πρώτου εδαφίου του άρθρου 1 του ν. 3719/2008, ούτως ώστε να είναι πλέον δυνατή η σύναψη συμφώνου συμβίωσης και από πρόσωπα του ιδίου φύλου.  Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα ακόμη βήμα στην πραγματική κατοχύρωση της ισοπολιτείας για όλους, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης