Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Eκδηλώσεις για την 100η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

tags :
Eκδηλώσεις για την 100η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
Παρόντες βουλευτές, δήμαρχοι από όλη την Κρήτη, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας
Με την ύψωση της ελληνικής σημαίας στο ιστορικό φρούριο «Φιρκά» στο παλιό λιμάνι των Χανίων κορυφώθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, όπου παραβρέθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκπροσωπώ την κυβέρνηση σε αυτή την λαμπρή τελετή με εφαρμογή τα 100 χρόνια της ένωσης της Κρήτης με την μητέρα Ελλάδα. Είναι μια ξεχωριστή μέρα μνήμης και τιμής σε όλους εκείνους τους αγωνιστές της κρητικής ελευθερίας οι οποίοι ταύτισαν την ελευθερία με την ένωση, με την μητέρα πατρίδα. Το μάθημα τους και το δίδαγμα τους είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Η κυβέρνηση σήμερα καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις προς όφελος όμως του ελληνικού λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί απαρέκλητη και έχοντας πάντα συναίσθηση του μεγάλου καθήκοντος που σηκώνομε όλοι στις πλάτες μας", τόνισε.
Η ναυτική μπάντα και μπάντα της μεραρχίας Κρητών παιάνιζαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων μετά το τέλος της οποίας σχηματίστηκε πομπή για την μεταφορά της ελληνικής σημαίας στο φρούριο Φιρκά.
Στα γεγονότα εκείνης της περιόδου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι: "Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου στέλνουν το μήνυμα ότι όλα κατακτώνται με αγώνες του λαού και αξιους ηγέτες. Ικανούς να καθοδηγούν σωστά και να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης