Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Η Ελλάδα έχει καταντήσει περίγελως της Ευρωπαϊκής Ενωσης

tags :
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Η Ελλάδα έχει καταντήσει περίγελως της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Καταδικάζει τις μνημονιακές τακτικές της κοινωνικής εξαθλίωσης
"Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα", τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μιλώντας στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".
"Η Ελλάδα έχει καταντήσει περίγελως της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα όποια περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Δεν μπορούμε να λέμε «παίρνουμε και ξαναπαίρνουμε μέτρα». Πώς θα βρεθούν οι τρόποι για να αντιμετωπιστούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα, δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα. Η Δημοκρατία είναι μία έννοια, είναι ένας τρόπος ζωής και διακυβερνήσεως των ανθρώπων. Αυτό είναι καθαρό. Τώρα, εάν εμείς που θέλουμε να λειτουργήσουμε σε αυτό το σύστημα δεν είμαστε ικανοί, είμαστε επιρρεπείς στις εκτροπές, δεν φταίει η Δημοκρατία, γι' αυτό και έχουμε πολλά είδη «Δημοκρατίας». Η Δημοκρατία δεν φταίει, φταίνε εκείνοι που την ωθούν προς την εκτροπή", αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
"Όταν βλέπω πού έφτασε η πατρίδα μας, ένας τόπος με τέτοια ιστορία, ένας τόπος που έχει τόσες ομορφιές, να έχει γίνει ο περίγελως της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θλίβομαι βαθύτατα. Διακονώ την Εκκλησία σαράντα τόσα χρόνια ως κληρικός και έχω ποιμάνει πολλούς ανθρώπους. Οι Ελληνες είμαστε φιλότιμος και εργατικός λαός, δυστυχώς όμως τα πράγματα τα οδηγήσαμε όλοι εδώ, αλλά και πάλι δεν είμαι απαισιόδοξος", υπογραμμίζει.
Καταδικάζει απερίφραστα τα κρούσματα βίας και νεοναζισμού, ενώ διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το ισλαμικό τέμενος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης