Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρέμβαση δημάρχων κατά της δημιουργίας νέων διοδίων στην Αττική

tags :
Παρέμβαση δημάρχων κατά της δημιουργίας νέων διοδίων στην Αττική
Οι δήμαρχοι τονίζουν ότι σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της, οι πολίτες δεν μπορούν να επιβαρυνθούν περισσότερο στις αναγκαίες και καθημερινές μετακινήσεις τους
Κοινό μέτωπο και δράσεις κατά της αύξησης του αντιτίμου στα διόδια Αφιδνών και της δημιουργίας νέων διοδίων στη Βαρυπόμπη και στον Άγιο Στέφανο, αποφάσισαν οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης και Ωρωπού, Ιωάννης Οικονομάκος.
Όπως έγινε γνωστό οι τρεις δήμαρχοι, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, ζήτησαν να παραβρεθούν στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων» προκειμένου να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.
Το επίμαχο ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου έως την Τετάρτη στα δημοτικά συμβούλια των τριών δήμων και αναμένεται να αποφασιστεί σειρά κινητοποιήσεων. Επίσης, οι δήμαρχοι αποφάσισαν να ενημερώσουν βουλευτές, κόμματα, φορείς, ΜΜΕ και τους πολίτες των δήμων τους.
Οι δήμαρχοι τονίζουν στην επιχειρηματολογία τους ότι σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της, οι πολίτες δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον ποσό στις αναγκαίες και καθημερινές μετακινήσεις τους.
Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Υποδομών έχει ανακοινώσει αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων μέχρι και 60%.
Ενδεικτικά στα διόδια Αφιδνών το αντίτιμο θα αυξηθεί για τα επιβατικά οχήματα κατά 60%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 3,35 ευρώ από 2,10 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ
στο τμήμα Μεταμόρφωση- Μαλιακός, θα λειτουργήσουν και τρεις νέοι πλευρικοί σταθμοί σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και στο Βαθύ, λίγο πριν τη Θήβα, από την πρώτη Ιουλίου του 2014 και από τις αρχές του 2015.
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης