Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην Ολομέλεια της Βουλής οι συμβάσεις για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους

Στην Ολομέλεια της Βουλής οι συμβάσεις για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους
Στόχος να ψηφιστούν έως αύριο



Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να συζητηθούν σήμερα οι τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων (Νέα Οδός Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) με απώτερο στόχο να ψηφιστούν έως αύριο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, το χρονικό περιθώριο είναι ελάχιστο, καθώς θα πρέπει να σταλούν οι συμβάσεις, να ψηφιστούν, να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κατόπιν τα ΦΕΚ να σταλούν άμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου οριακά στις 15 Δεκεμβρίου να εκταμιευτεί μέρος της κοινοτικής συμμετοχή για τις δαπάνες των έργων.
Σε δηλώσεις του ο υπ.Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης έχει υποστηρίξει ότι η επανεκκίνηση των έργων θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 1,5% μεταξύ 2014-2015, ενώ θα δημιουργηθούν 20.000 θέσεις εργασίας.
Σημειώνεται πως λόγω της επανεκκίνησης των εργασιών για την κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων θα υπάρξει αύξηση τόσο στον αριθμό των σταθμών όσο και στην τιμή των διοδίων.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, οι τράπεζες έχουν ήδη εκταμιεύσει το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ από τα συνολικά 1,7 δις ευρώ που πρόκειται να εκταμιεύσουν για τα έργα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης