Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κόντρα Δημάρχων για την πρόταση πληρωμής των χρεών πολιτών προς τη ΔΕΗ

Κόντρα Δημάρχων για την πρόταση πληρωμής των χρεών πολιτών προς τη ΔΕΗ
Δε είναι λύση να πληρώνουν οι Δήμοι τους «κομμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ, λένε Καμίνης, Μπουτάρης κι ακόμα τρεις δήμαρχοι
Την αντίθεση τους στην πρόταση δημάρχων για νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να καλύπτουν οι δήμοι τις οφειλές οικονομικά αδύναμων οικογενειών προς τη ΔΕΗ, εξέφρασαν οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, και Ιωαννιτών, Φίλιππος Φίλιος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ως «Πρωτοβουλία των Πέντε Δημάρχων».
Συγκεκριμένα η Πρωτοβουλία των Πέντε Δημάρχων» τόνισε ότι δεν είναι λύση να πληρώνουν οι Δήμοι τους κομμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ κατήγγειλαν φαινόμενα δημαγωγίας και λαϊκισμού, γύρω από το θέμα των πολιτών που δεν είναι σε θέση να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Μάλιστα ο κ. Καμίνης κάλεσε τους δημάρχους που είπαν ότι θα πληρώσουν λογαριασμούς να εξηγήσουν πώς θα το κάνουν και σημείωσε ότι οι Τράπεζες έχουν στοιχεία για τις καταθέσεις και από εκεί μπορούν να βγουν συμπεράσματα αν κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ή όχι.
Επίσης ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο Δήμος Αθηναίων και ο κάθε Δήμος εφαρμόζουν τη δική τους κοινωνική πολιτική για να μπορούν οι πολίτες να στέκονται στα πόδια τους.
Από την πλευρά του  ο  κ. Μπουτάρης με αφορμή το θάνατο της μαθήτριας από μαγκάλι στη Θεσσαλονίκη και τα προβλήματα σε άλλα νοικοκυριά που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, είπε ότι σαφώς υπάρχει πρόβλημα με τη θέρμανση, αλλά πρόσθεσε προκλητικά ότι: «Εγώ δεν βλέπω σπίτια να λαμπαδιάζουν κάθε μέρα».
Οι πέντε δήμαρχοι επισήμαναν ότι η κυβέρνηση σκέφτεται την τοπική αυτοδιοίκηση όταν τα βρίσκει δύσκολα και εξέφρασαν τη βούλησή τους να συμβάλουν δημιουργικά στη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου ανόρθωσης και ανασυγκρότησης, που υπερβαίνει τη μνημονιακή εποχή.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης