Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτακτα μέτρα από τους δήμους για την προστασία των αστέγων

Έκτακτα μέτρα από τους δήμους για την προστασία των αστέγων
Εν όψει νέας επιδείνωσης του καιρού αναμένεται να λειτουργήσουν θερμαινόμενοι χώροι φιλοξενίας σε διάφορους δήμους της χώρας
Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία των αστέγων προχωρούν οι δήμοι της χώρας εν όψει νέας επιδείνωσης του καιρού, η οποία θα κρατήσει έως και το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Αθηναίων, στον οποίο εντοπίζεται και ο μεγαλύτερος αριθμός αστέγων, έχει θέσει σε 24ωρη έκτακτη λειτουργία, σε πρώτη φάση δύο θερμαινόμενους δημοτικούς χώρους, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται ήδη και ο Ξενώνας Αστέγων. το Πολιτιστικό Κέντρο 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35) και η Λέσχη Φιλίας Κυψέλης (Κίου 5, τηλ. 210 8624449). Παράλληλα είναι σε ετοιμότητα ο Ξενώνας Αστέγων και το Υπνωτήριο (Αλικαρνασσού 49), όπου εκτός από διανυκτέρευση παρέχεται πρόσβαση σε συσσίτιο, ιατρούς και μπάνιο.
Παράλληλα, σε 24ωρη λειτουργία θα είναι και η τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη, 1595, για την ενημέρωση αστέγων και έκτακτες ανάγκες. Επιπλέον, ομάδες θα κάνουν «επιθεωρήσεις» στους δρόμους, ώστε να ενημερώνονται οι άστεγοι για τους διαθέσιμους χώρους αλλά και να προσφέρονται, όπου χρειάζεται, φάρμακα και ζεστό ρόφημα.
Παράλληλα ο Δήμος Αιγάλεω ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει για τους άστεγους τέσσερις θερμαινόμενους χώρους υποδοχής ενώ ο Δήμος Ρέντη θα διαθέσει 11 θερμαινόμενους χώρους για τους άστεγους κατά τις ημέρες με δριμύ ψύχος, οπότε δηλαδή η θερμοκρασία είναι κάτω από 4°C.
Αντίσοιχα μέτρα πρόκειται να λάβουν και οι δήμοι στην Βόρεια Ελλάδα, ενδεικτικά ο δήμος Θερμαϊκού στην Θεσσαλιονίκοι θα διθέσει τρεις χώρους φιλοξενίας.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης