Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γκιουλέκας (υφ.Παιδείας): Ο πρύτανης φταίει για το συνεχιζόμενο «λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

tags :
Γκιουλέκας (υφ.Παιδείας): Ο πρύτανης φταίει για το συνεχιζόμενο «λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κάποιοι στο θέμα αυτό κινούνται με πολιτικά και όχι ακαδημαϊκά κριτήρια



Σαφείς ευθύνες στον πρύτανη Θ.Πελεγρίνη για το συνεχιζόμενο λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών επέρριψε ο υφυπουργός Παιδείας, Κ.Γκιουλέκας.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το ποιος ευθύνεται για το αδιέξοδο στο πανεπιστήμιο, ο κ.Γκιουλέκας υποστήριξε ότι «σε κάθε πανεπιστήμιο την ευθύνη την έχει σίγουρα ο πρύτανης» τονίζοντας πως «δεν έχει ευθύνη το υπουργείο Παιδείας που προσπαθεί με διάλογο συνεχώς να εκτονώσει αυτήν την κρίση».
Ο κ. Γκιουλέκας έκανε λόγο για «εμμονή κάποιων να συνεχίζουν να βάζουν στο επίκεντρο της έντασης τους ίδιους τους φοιτητές» και υποστήριξε ότι  «άλλο είναι να διεκδικεί κανείς τα δικαιώματά του και άλλο πράγμα διεκδικώντας τα δικαιώματά του να βάζει στη μέση τους φοιτητές».
«Κάποιοι στο θέμα αυτό κινούνται με πολιτικά κριτήρια και όχι με ακαδημαϊκά», πρόσθεσε ο υφυπουργός Παιδείας, αν και τόνισε ότι δεν θέλει να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στους διοικητικούς υπαλλήλους, ούτε ότι είναι υποκινούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ.Γκιουλέκας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια όλης αυτής της έντασης δεν εξέφρασε μία υπεύθυνη θέση για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας ότι «το να παροτρύνουμε να συνεχίζεται αυτή η ένταση για να αποκομίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μικροκομματικά οφέλη πρέπει να το καταγγείλω».
Αναφορικά με το μείζον ζήτημα, αυτό της τύχης του εξαμήνου, ο κ.Γκιουλέκας ανέφερε ότι σε περίπτωση που το πανεπιστήμιο ανοίξει, για την τύχη του εξαμήνου θα αποφασίσουν τα μέλη ΔΕΠ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης