Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΥΠΥΓ και ΥΠΕΚΑ: Μην ανάβετε τζάκια ως τη Δευτέρα το πρωί

tags :
ΥΠΥΓ και ΥΠΕΚΑ: Μην ανάβετε τζάκια ως τη Δευτέρα το πρωί
Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα υπάρχει μηδενική χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το διπλάσιο αριθμό ημερών που υπάρχει αύξηση συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων άνω των 150μg/m3
Τον περιορισμό, κατά το δυνατό, της άσκοπης χρήσης τζακιών, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί συνιστούν στους πολίτες με κοινή ανακοίνωσή τους το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
"Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες για τη θετική τους ανταπόκριση στις συστάσεις που ανακοινώθηκαν. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων" αναφέρεται στη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να επιβάλει απαγορευτικό στα ελληνικά νοικοκυριά να καίνε τζάκια και ξυλόσομπες, ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα, όπου θα σημειώνονται επεισόδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με υψηλές τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων.
Η νέα ρηξικέλευθη ρύθμιση που προωθείται περιλαμβάνεται σε πακέτο μέτρων που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης