Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ικανοποιημένοι οι Θεσσαλονικείς έμποροι από την κυριακάτικη κίνηση στην αγορά

Ικανοποιημένοι οι Θεσσαλονικείς έμποροι από την κυριακάτικη κίνηση στην αγορά
Προβληματίζει, ωστόσο, το γεγονός ότι στην περιφέρεια δεν υπήρξε αντίστοιχη ανταπόκριση
Καλύτερη του αναμενόμενου ήταν η κίνηση την αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χθες, πρώτη Κυριακή από τις συνολικά τρεις που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες, σημείωσε ο Κώστας Χατζαρίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, δεν περιορίστηκαν μόνο σε έρευνα αγοράς, αλλά αντιθέτως προχώρησαν και σε αγορές.
Ο κ. Χατζαρίδης χαρακτήρισε «ευτύχημα» το γεγονός ότι εκτός των Θεσσαλονικέων, πολλοί ήταν χθες και οι επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας, όπως από Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα κ.λπ, και πρόσθεσε ότι παρότι τα ποσά που δαπανούν πλέον για δώρα οι καταναλωτές δεν είναι ίδια με αυτά πριν από την κρίση, ωστόσο «φαίνεται ο κόσμος να έχει κουραστεί με τη μιζέρια και να προσπαθεί, ακόμη και τα λίγα που τού περισσεύουν, να τα διαθέσει για να δώσει χαρά».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΘ, προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι δεν υπήρξει αντίστοιχη ανταπόκριση στην αγορά στην περιφέρεια , γι' αυτό και οι έλεγχοι των αρμοδίων αρχών για την πάταξη του παραεμπορίου δεν θα πρέπει να παραπέμπουν σε «τουφεκιές στον αέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά, αλλά να ενταθούν και να πραγματοποιούνται με συνέπεια και συνεχώς.
Σημειώνεται ότι η αγορά της Θεσσαλονίκης θα ανοίξει ακόμη δύο Κυριακές ενόψει της εορταστικής περιόδου, στις 22 και στις 29 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης