Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασανισμούς με ηλεκτροσόκ στα κέντρα κράτησης μεταναστών καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Βασανισμούς με ηλεκτροσόκ στα κέντρα κράτησης μεταναστών καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ
Για «στρατόπεδα συγκέντρωσης» κάνει λόγο η Κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή"
Καταγγελίες για βασανισμούς στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών διατύπωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της Κίνησης "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" (ΚΕΕΡΦΑ), και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν σε δυο περιπτώσεις: Η πρώτη αφορά την καταγγελία για βασανισμό με ηλεκτροσόκ του Νταούτ Αχμέτ, επειδή, όπως αναφέρθηκε, αρνήθηκε να υπογράψει την οικειοθελή αναχώρησή του από τη χώρα.
Ο ίδιος κατέθεσε μήνυση για το συμβάν, αλλά όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου, δέχθηκε πιέσεις για να την αποσύρει, γεγονός που δεν έγινε.
Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά μια εξήγηση για το ότι δεν έχει βγει ακόμα πόρισμα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που διεξάγει έρευνα, δεδομένου, όπως αναφέρει, ο μηνυτής αναγνώρισε δύο αστυνομικούς ενώ το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2013.
Ο κ. Κωνσταντίνου, σημείωσε πως ο καταγγέλλων έχει βρεθεί τουλάχιστον τρεις φορές στο στόχαστρο και έχει καταθέσει αντίστοιχες μηνύσεις για ξυλοδαρμό, επειδή πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις των μεταναστών στα κέντρα κράτησης.
Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε μόνιμη βλάβη που υπέστη στα γεννητικά όργανα ο Βακίλ Αχμέτ, όταν ζητούσε φαρμακευτική βοήθεια, την οποία του αρνήθηκαν. Ο κ. Κωνσταντίνου και ο κ. Ασλάμ ζήτησαν το κλείσιμο των κέντρων κράτησης, τα οποία χαρακτήρισαν «στρατόπεδα συγκέντρωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης