Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων τη Μ.Παρασκευή – Επί ποδός η τροχαία

tags :
Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων τη Μ.Παρασκευή – Επί ποδός η τροχαία
Με πλοία, τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα εγκαταλείπουν το «κλεινόν άστυ»

Αυξημένη αναμένεται να είναι σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρά την κακοκαιρία που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Οι πληρότητες στα περισσότερα πλοία αγγίζουν το 75% με 80% και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.
Αυξημένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου από τη Μ. Πέμπτη, μέχρι και τις 22 Απριλίου, τρίτη ημέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν συνολικά 2.245 αφίξεις και αναχωρήσεις εκ των οποίων οι 74 είναι πτήσεις τσάρτερ ή έκτακτες.
Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στους δύο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων της Αττικής, Κηφισού και Λιοσίων, όπου οι πληρότητες φτάνουν προς όλους τους προορισμούς το 100%.
Αυξημένη κατά 30% είναι και η κίνηση στα τρένα. Για την κάλυψη των αναγκών προστίθενται επιπλέον βαγόνια στους συρμούς. Ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε για το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.
Έτσι, πλην των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, η Ελληνική Αστυνομία προχωράει στην απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Σήμερα, Μ.Παρασκευή, οι απαγορεύσεις ισχύουν στο ρεύμα εξόδου από Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 6 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης