Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε συναγερμό το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ασθενή με ιογενή λοίμωξη – πνευμονία με κορονοϊό

Σε συναγερμό το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ασθενή με ιογενή λοίμωξη – πνευμονία με κορονοϊό
Εντοπίστηκε ο οδηγός ταξί που τον μετέφερε από το αεροδρόμιο στο Κερατσίνι


(upd) Συναγερμός έχει σημάνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ασθενή που διαγνώστηκε με ιογενή λοίμωξη – πνευμονία με κορονοϊό.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ, εντοπίστηκε και ο οδηγός ταξί που μετέφερε την Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα, από το Αεροδρόμιο στην Αμφιάλη Κερατσινίου, επιβάτη ο οποίος έχει προσβληθεί από τον Κοροναϊό MERS.
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, λοιμοξιολόγοι του παρείχαν τις απαραίτητες οδηγίες και έχουν δρομολογηθεί οι προληπτικές εξετάσεις.
Εν τω μεταξύ με συμπτώματα ιογενούς πνευμονίας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, νοσηλεύεται ο επιβάτης, Έλληνας ομογενής από τη Σαουδική Αραβία.
Σε σχετική ενημέρωση αναφέρεται ότι ο ασθενής που πάσχει από ιογενή λοίμωξη – πνευμονία με κορονοϊό ( MERS), νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο, σε Ειδική Μονάδα Αρνητικής Πίεσης.
Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε και από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκληρώνει την ιχνηλάτηση όλων των επαφών του ασθενούς κατά τη διάρκεια του ταξιδίου του από την Αραβική χερσόνησο έως την Ελλάδα» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ.


(πρώτη ενημέρωση 21 Απριλίου 09:26)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης