Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη - Τυνήσιος εξαπατούσε ανέργους με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας - Αποκόμισε πάνω από 62.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη - Τυνήσιος εξαπατούσε ανέργους με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας - Αποκόμισε πάνω από 62.000 ευρώ
Είχε ιδρύσει νομιμοφανή εταιρεία ευρέσεως εργασίας, με υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τουλάχιστον 102 άνεργοι έπεσαν θύματα ενός 59χρονου, υπήκοου Τυνησίας, ο οποίος με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας είχε αποσπάσει παράνομα ποσό που ξεπερνά τις 62.000 ευρώ.
Ο Τυνήσιος αναζητείται βάσει Ερυθράς Αγγελίας.
Έπειτα από έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί έβαλαν τέλος στη δράση παράνομου γραφείου ευρέσεως εργασίας, που όπως εκτιμάται απέφερε στον 59χρονο έσοδα πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Ο δράστης τον Ιούλιο του 2012, χρησιμοποιώντας ψευδή ελληνικά στοιχεία ταυτότητας, ίδρυσε νομιμοφανή εταιρεία ευρέσεως εργασίας, με υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υποτιθέμενο αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών χρηματικής διαμεσολάβησης και υπηρεσιών διαφήμισης.
Ο δράστης έβρισκε τα θύματά του μέσω αγγελιών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο και για λόγους αληθοφάνειας, το παράνομο γραφείο σύναπτε με τους ενδιαφερόμενους ένα υποτιθέμενο συμβόλαιο–σύμβαση εργασίας και στη συνέχεια αξίωνε την καταβολή ποσού 600 ευρώ, υποσχόμενο επαγγελματική αποκατάσταση σε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.
Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο του 2013, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, ο 59χρονος ίδρυσε εταιρεία χρησιμοποιώντας πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, καθώς και μια εταιρεία ευρέσεως εργασίας στην Κύπρο, που λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Για τον δράστη έχει ήδη εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία διεθνών αναζητήσεων και σύλληψης από την Ιντερπόλ, ενώ η σχετική δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης