Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Guardian: Σκανδαλώδης η ετυμηγορία για τη Μανωλάδα – Διάχυτη η αγανάκτηση

Guardian: Σκανδαλώδης η ετυμηγορία για τη Μανωλάδα – Διάχυτη η αγανάκτηση
Εκτενές άρθρο της βρετανικής εφημερίδας για την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τον πυροβολισμό 28 μεταναστών
Σκανδαλώδης χαρακτηρίζεται η ετυμηγορία του Μεικτού Δικαστηρίου Πατρών σε εκτενές άρθρο της βρετανικής εφημερίδα Guardian σχετικά με την υπόθεση των φραουλοπαραγωγών της Μανωλάδας, οι οποίοι αφέθηκαν χθες ελεύθεροι, με τους δύο εκ τους κατηγορουμένους να κρίνονται αθώοι και στους άλλους δύο να επιβάλλονται ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, σε μια περίοδο απαράμιλλης κρίσης στην Ελλάδα, όπου το βιοτικό επίπεδο έχει περιοριστεί δραματικά εξαιτίας των έξι ετών ύφεσης, η υπόθεση έχει προκαλέσει διάχυτη αγανάκτηση.
«Νιώθω ντροπή ως Έλληνας», ανέφερε ο δικηγόρος των θυμάτων μετά την εκφώνηση της απόφασης και πρόσθεσε ότι «το δικαστήριο έδειξε φοβερή συμπεριφορά απέναντι στα θύματα».
Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στις αντιδράσεις αντιρατσιστικών οργανώσεων, αλλά και πολιτικών σχετικά με την απόφαση.
Ειδικότερα, γίνεται αναφορά σε δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία σημείωσε ότι «δίνει το μήνυμα (σ.σ. η απόφαση) ότι ένας ξένος εργάτης μπορεί να πεθάνει σαν το σκυλί στο αμπέλι» και πρόσθεσε ότι δημιουργεί προηγούμενο να τύχουν ανάλογης μεταχείρισης και άλλοι μετανάστες.
Οργανώσεις κατά του ρατσισμού κατάγγειλαν την απόφαση, καλώντας τα συνδικάτα και τις κινήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα να αντιδράσουν εναντίον αυτού του άνευ προηγουμένου ρατσιστικού σκανδάλου», όπως είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής του Κινήματος κατά του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής.
Στο άρθρο επισημαίνεται ακόμη ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων και περισσότεροι από 40 μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν στο δικαστήριο, όμως οι Έλληνες αγρότες, με τη βοήθεια γνωστών δικηγόρων, αθωώθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης