Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Να αρνηθεί τον έλεγχο συμβάσεων καλεί την ΚΕΔΕ η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Να αρνηθεί τον έλεγχο συμβάσεων καλεί την ΚΕΔΕ η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Ο έλεγχος γίνεται «επί νέας βάσης» και όχι σύμφωνα τις μέχρι σήμερα γνωστές διαδικασίες που συμπεριλάμβαναν και έλεγχο από το ΑΣΕΠ
Να αρνηθεί τον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, καλεί την ΚΕΔΕ η ΠΟΕ-ΟΤΑ με επιστολή της προς τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΚΕΔΕ και με κοινοποίηση στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο έλεγχος που έχει διατάξει το υπουργείο προχωρά με διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις των διατάξεων, που δεν ζητούσε ο Νόμος κατά τον χρόνο της μετατροπής των συμβάσεων.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ισχυρίζεται ότι από τους πρώτους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει στο υπουργείο Πολιτισμού, διαφαίνεται ότι ο έλεγχος γίνεται «επί νέας βάσης» και όχι σύμφωνα τις μέχρι σήμερα γνωστές διαδικασίες που συμπεριλάμβαναν και έλεγχο από το ΑΣΕΠ.
«Ο εκ νέου έλεγχος των συμβάσεων» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή «οδηγεί σε μια από μηδενική βάση, με νέα κριτήρια, εξέταση των συμβάσεων των εργαζομένων αυτών, οι οποίο καλούνται δέκα περίπου έτη μετά την μετατροπή της σύμβασής τους να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες».
Κι αυτό, διότι για το νέο έλεγχο απαιτείται από τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες να προσκομίσουν ένσημα που να καλύπτουν πλήρως τα διαστήματα της απασχόλησης -παρά το γεγονός ότι αυτό δεν συνιστά ευθύνη των εργαζομένων- αποδείξεις καταβολής αμοιβών και νομιμότητας δαπανών.
Την ίδια στιγμή, σημειώνεται, «ο κύριος Υπουργός αποκτά απεριόριστη εξουσία μεταβάλλοντας τα κριτήρια κάθε φορά, να απολύει εργαζόμενους, χωρίς μάλιστα καμία αποζημίωση και χωρίς να παρέχεται σε αυτούς ουσιαστική προστασία. Νομίζουμε δε ότι είναι περιττό να αναφερθούμε στην βιομηχανία ποινικών διώξεων, που πρόκειται να ανοίξει εις βάρος των αιρετών που αποφάσισαν την μετατροπή των συμβάσεων και των Διευθύνσεων Διοικητικού κάθε Δήμου, που εισηγήθηκαν θετικά για την μετατροπή αυτών».
Και σημειώνεται ειδικά για το ΑΣΕΠ: «Να είστε σίγουροι ότι το ΑΣΕΠ, παρά το γεγονός, ότι υπήρξε το αποφασίζον όργανο στις διαδικασίες αυτές, θα τεθεί για μια ακόμα φορά στο απυρόβλητο, διασφαλίζοντας με την συνενοχή του στη εν γένει διαδικασία επανελέγχου, την ασυλία του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης