Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποιοι αιώνιοι φοιτητές γλιτώνουν την οριστική διαγραφή τους από ΑΕΙ και ΤΕΙ στα τέλη Αυγούστου

Ποιοι αιώνιοι φοιτητές γλιτώνουν την οριστική διαγραφή τους από ΑΕΙ και ΤΕΙ στα τέλη Αυγούστου
Τι ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Αν.Λοβέρδος μετά τη συνάντηση με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ
(upd) Όσοι από τους αιώνιους φοιτητές επέδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να πάρουν το πτυχίο τους τα τελευταία χρόνια θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία και θα εξαιρεθούν από την οριστική διαγραφή τους που έχει προσδιοριστεί για τα τέλη Αυγούστου.
Κατόπιν της συνάντησης που είχε με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την οριστική διαγραφή όλων των αιώνιων φοιτητών στις 31 Αυγούστου, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.
Δεδομένου όμως ότι δεν έχουν εκδοθεί οι οργανισμοί των ιδρυμάτων, όπως ο νόμος προβλέπει, όπου εκεί θα ρυθμίζονται τα θέματα αυτά, στις 26 του μήνα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή.
Σύμφωνα με αυτή όσοι από τους «λιμνάζοντες φοιτητές» επέδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στην εξεταστική διαδικασία τα τελευταία δυο ακαδημαϊκά έτη (2012-2013, 2013-2014), θα μπορούν να συμμετάσχουν στις δυο επόμενες και πλήρεις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου.
Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.
Οι «αιώνιοι φοιτητές» υπολογίζονται στους 120.000 στα πανεπιστήμια και στους 50.000 στα ΤΕΙ.


(πρώτη ενημέρωση 20 Αυγούστου 09:40)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης