Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ενδείξεις τρομοκρατίας βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο - Μάρτυρας - κλειδί ο ταμίας που είχε απαχθεί

tags :
Ενδείξεις τρομοκρατίας βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο - Μάρτυρας - κλειδί ο ταμίας που είχε απαχθεί
Η μέθοδος των δραστών θυμίζει τις πρακτικές της ομάδας Μαζιώτη αλλά και του Παλαιοκώστα
(upd)Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή της Βοιωτίας μετά από ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο.
Ειδικότερα τρεις κουκουλοφόροι με Καλάσνικοφ εισέβαλαν στις 2:30 περίπου το μεσημέρι στο υποκατάστημα της τράπεζας και στη συνέχεια διέφυγαν με ένα ασημί Toyta RAV παίρνοντας μαζί τους και έναν όμηρο.
Σημείωνεται ότι η λεία που άρπαξαν οι ληστές υπολογίζεται στα 300.000 ευρώ.
Το αυτοκίνητο μετά από λίγη ώρα βρέθηκε καμμένο ενώ οι δράστε διέφυγαν με ταχύπλοο, όπου τους περίμενε άλλος συνεργός.
Σε σχετικά μικρή απόσταση από την ακτή, οι δράστες έριξαν τον όμηρο στην θάλασσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας, ο οποίος κατάφερε να κολυμπήσει στη στεριά, είναι καλά στην υγεία του και αυτή την ώρα δίνει κατάθεση στις αρχές.
Λίγη ώρα αργότερα, το σκάφος της διαφυγής βρέθηκε στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Οι λήστες είχαν προσπαθήσει να το κάψουν και αυτό αλλά όπως φαίνεται δεν τα κατάφεραν.
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να στήσουν μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή, με τις έρευνες να επκεντρώνονται στην περιοχή της Πελοποννήσου.
Τη ληστεία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν αποκλείεται να έχουν πραγματοποιήσει άτομα που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και γι αυτό τον λόγο από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις έρευνες και ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το modus operandi των δραστών θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη. Διερευνάται επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας της λεγόμενης ομάδας Μαζιώτη με το Βασίλη Παλαιοκώστα.


Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν



Το σκάφος που χρησιμοποίησαν για να περάσουν στο Ξυλόκαστρο
(πρώτη ενημέρωση 22 Αυγούστου 2014, 15:18)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης