Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,7 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Λακωνίας - Αισθητή η δόνηση σε όλη τη νότια Ελλάδα και στην Αττική

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,7 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Λακωνίας - Αισθητή η δόνηση σε όλη τη νότια Ελλάδα και στην Αττική
Δεν αναμένουν ιδιαίτερη μετασεισμική δραστηριότητα οι σεισμολόγοι
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τα 5,7 Ρίχτερ που καταγράφηκαν στις 6:45 σήμερα το πρωί στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Πελοποννήσου, μεταξύ Λακωνίας και Μήλου, περίπου 120 χλμ. ανατολικά των ακτών της Λακωνίας και 146 χλμ. νότια της Αθήνας.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη τη νότια Ελλάδα και στην Αττική, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ζημιές.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 85χλμ.
Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση από τον ίδιο εστιακό χώρο μεγέθους 4,7 βαθμών.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι το μέγεθος του σεισμού είναι σύνηθες για τη συγκεκριμένη περιοχή
Από την πλευρά του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γευδωναμικού Ινστιτούτου, σημείωσε ότι ο σεισμός ήταν ενδιάμεσου βάθους, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι μετασεισμοί δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυροί, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε υποθαλάσσιο περιβάλλον.
«Το επίκεντρο εντοπίζεται νότια του Αργολικού Κόλπου. Σεισμός ενδιάμεσου βάθους με μια εστία στα 80-85χλμ. Μάλλον πρόκειται για κλασικό σεισμό αυτού του είδους και γι' αυτό έγινε αισθητός σε μεγάλες αποστάσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος έντονης ανησυχίας. Οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους γνωρίζουμε ότι δεν έχουν ισχυρούς και πολλούς μετασεισμούς και άρα αν απουσιάζουν δεν σημαίνει ότι θα έχουμε ανώμαλη εξέλιξη. Ο ευρύτερος χώρος του νοτίου Αιγαίου χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα. Δεν μας δημιουργεί κάποιο προβληματισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.
«Ευτυχώς είναι σε θαλάσσια περιοχή. Δεν υπάρχει κάποιο νησί εκεί κοντά που να επηρεαστεί άμεσα. Είναι μια περιοχή που δεν θα χαρακτηρίζεται με υψηλή σεισμικότητα. Κοντά σε αυτή είναι ο σεισμός του Λεωνιδίου το 2008. Η περιοχή που δίνει μεγάλους σεισμούς είναι αυτή των Κυθήρων αλλά είναι μακριά από αυτή ο σημερινός σεισμός» εκτίμησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.


(πρώτη ενημέρωση 29 Αυγούστου 08:16)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης