Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πειραιάς: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η ορκωμοσία του Γιάννη Μώραλη

tags :
Πειραιάς: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η ορκωμοσία του Γιάννη Μώραλη
Ο Νίκος Κούζηλος μεταφέρθηκε στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου από την πίσω πόρτα χωρίς χειροπέδες όπου περίπου 10 άτομα από τη Χρυσή Αυγή φώναζαν συνθήματα
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη.
«Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη μας- η νέα δημοτική αρχή θέλει να στρέψει τον Πειραιά σε αναπτυξιακούς ορίζοντες», τόνισε στο χαιρετισμό του ο νέος δήμαρχος Πειραιά. «Εχουμε συναίσθηση για το τι αναλαμβάνουμε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο για την πατρίδας μας», τόνισε ο κ.Μώραλης και χαρακτήρισε τον Πειραιά μια θαλάσσια πύλη με μεγάλες δυνατότητες.
Στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου βρέθηκε και ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλος, ο οποίος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές. Μέλη της Χ.Α που είναι συγκεντρωμένα στα γραφεία της οργάνωσης, κατά την άφιξή του φώναξαν συνθήματα και τον επευφήμησαν.
Στην πλατεία Κοραή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή «ΚΕΕΡΦΑ» πραγματοποιεί αντιφασιστική συγκέντρωση.

Τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αναμένεται να συνεδριάσουν οι νέοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ενώ την επόμενη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης.
Η θητεία της νέας δημοτικής αρχής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί την 31η Αυγούστου 2019.


Πολιτικό όρκο έδωσαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι των συνδυασμών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον ο συνδυασμός του Λιμανιού της Αγωνίας με επικεφαλής το Θ. Δρίτσα κατέθεσε την εξής δήλωση: "Πιστοί στο συμβόλαιο τιμής που υπογράψαμε με τους πολίτες του Πειραιά στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 δεσμευόμαστε και σήμερα ότι θα αγωνιστούμε,-για να γίνει ο Πειραιάς, πόλη της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της δημοκρατίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης