Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

tags :
Συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα
Στο σημείο της δολοφονίας του, στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, θα γίνουν στις 3 μετά το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια μνημείου του
Εκδηλώσεις μνήμης, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διοργανώνονται την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι από αντιφασιστικές οργανώσεις και φορείς.
Στο σημείο της δολοφονίας του, στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, θα γίνουν στις 3 μετά το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια μνημείου του, ενώ το απόγευμα ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Συλλογικοτήτων» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου.
Σε αυτές θα συμμετάσχουν τόσο η ΓΣΕΕ όσο η ΑΔΕΔΥ, που καλούν τους εργαζομένους να λάβουν μέρος στις ειρηνικές εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα.
Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει πως «ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που έχουν ξεκάθαρη και κατηγορηματική θέση κατά του φασισμού και των φαινομένων βίας από όπου κι αν προέρχονται».
Προσθέτει πως ο φασισμός, ο ρατσισμός, η βία, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να εξαλειφθούν και η Πολιτεία είναι υπεύθυνη να αναλάβει πρωτοβουλίες για το σκοπό αυτό.
Σε ανάλογο μήκος κύματος και η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως «στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, αποκορύφωμα της δράσης του νέο-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με τις τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε αγωνιστές».
«Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που στέλνουν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο: "Ποτέ ξανά Φασισμός"» τονίζει η ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας πως την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να δώσει η λαϊκή κινητοποίηση και το αντιφασιστικό κίνημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης