Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βαρθολομαίος: Όλοι παρακολουθούμε με θαυμασμό τα ευρήματα της Αμφίπολης

tags :
Βαρθολομαίος: Όλοι παρακολουθούμε με θαυμασμό τα ευρήματα της Αμφίπολης
"Η γη της Θράκης και της ευρυτέρας Ελλάδος συντηρεί και κρύπτει την κληρονομιά μας"
Tον θαυμασμό του για την αρχαιολογική ανασκαφή στην Αμφίπολη εξέφρασε, από την Ορεστιάδα, όπου πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής και της χώρας.
Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφερόμενος στη δυσχερή περίοδο για την Ελλάδα, προέτρεψε τον λαό να εμπνευστεί από την «υπομονή» και την «καρτερία» που επέδειξε ο εορτάζοντας 'Αγιος Ευστάθιος.

«Η γη της Θράκης και της ευρυτέρας Ελλάδος συντηρεί και κρύπτει την κληρονομιά μας, την οποία σταδιακώς μας αποδίδει, ως μετά θαυμασμού και εγκαυχήσεως παρακολουθούμεν τας ημέρας ταύτας στην ιστορική Αμφίπολη της πλησιοχώρου της Ανατολικής Μακεδονίας» επεσήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.Τη χαρά του για την επίσκεψη του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στην περιοχή, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος. Σε ερώτηση για την αναφορά του κ.κ. Βαρθολομαίου στην ανασκαφή της Αμφίπολης απάντησε: «Όλοι παρακολουθούμε με θαυμασμό τα ευρήματα της Αμφίπολης».

Μιλώντας στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων, όπου τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην ηθική και πνευματική διάσταση της κρίσης και στη «δυσχερή αυτή περίοδο» για τη χώρα και τον λαό, προτρέποντάς τον να εμπνευστεί από την «υπομονή» και την «καρτερία» που επέδειξε ο εορτάζοντας 'Αγιος Ευστάθιος και να αντλήσει «δύναμη και θάρρος» από τη στάση του και από το παράδειγμα των ευσεβών προγόνων, ώστε «να ανταπεξέλθωμεν εις τας δυσκολίας και να εξέλθουμε νικηφόροι εκ της παρούσης δοκιμασίας».

Στην πλατεία της Ορεστιάδας τον κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν νωρίτερα με τις δέουσες τιμές, ο μητροπολίτης Διδυμότειχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, εκπρόσωποι της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης που τον καλωσόρισε στην πόλη, ο δήμαρχος Διδυμότειχου, πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητές σχολείων και πλήθος κόσμου, οι οποίοι τον έραιναν με άνθη.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και ο βουλευτής Μαρίνος Ουζουνίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης