Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΚΚΕ: Εκδήλωση τιμής για τον Μάνο Κατράκη

tags :
ΚΚΕ: Εκδήλωση τιμής για τον Μάνο Κατράκη
Αναφέρθηκε στο ταλέντο του αυτοδίδακτου Μάνου Κατράκη που εκδηλώθηκε από τα 18 του χρόνια
"Στα προτερήματα του σπουδαίου αυτού τεχνίτη, δεν προσμετρώνται μόνο τα δώρα που του χάρισε απλόχερα η φύση, η ολύμπια φωνή, το αρχοντικό παράστημα, το καλλιτεχνικό ένστικτο και ταμπεραμέντο, αλλά κυρίως οι ψυχικές αρετές, που σμιλεύτηκαν κι ωρίμασαν κοπιαστικά και με θυσίες από τα νεανικά του χρόνια στο καμίνι της ταξικής πάλης και της έντονης ζωής του".
Τα ανωτέρω επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ομιλία του χθες βράδυ, στην διάρκεια της εκδήλωσης τιμής που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μάνο Κατράκη.
Αναφέρθηκε στο ταλέντο του αυτοδίδακτου Μάνου Κατράκη που εκδηλώθηκε από τα 18 του χρόνια, ενώ στα 23 του επιλέχθηκε από τον σκηνοθέτη και κριτικό θεάτρου Φώτο Πολίτη για τον θίασο του νεοϊδρυμένου Εθνικού Θεάτρου δίπλα σε ήδη καταξιωμένους ηθοποιούς όπως ο Αιμίλιος Βεάκης, η Ελένη Παπαδάκη, ο Γιώργος Γληνός, η Σαπφώ Αλκαίου.
Ο Μάνος Κατράκης, σύμφωνα με τον κ. Σοφιανό, ενώ είχε όλες τις προδιαγραφές για να ζήσει μια άνετη ζωή, μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες του καταπιεσμένου λαού, τελικά επέλεξε τον "δρόμο της στράτευσης στο πιο υψηλό ιδανικό της ανθρωπότητας, το ιδανικό της κοινωνικής απελευθέρωσης"

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης