Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ήρθε η ώρα για τις... κάμερες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τί αποφάσισε το Συμβούλιο του Ιδρύματος;

tags :
Ήρθε η ώρα για τις... κάμερες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τί αποφάσισε το Συμβούλιο του Ιδρύματος;
"Κρίνεται απαραίτητο να εκπονηθεί και υλοποιηθεί σύστημα ελέγχου της πρόσβασης όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των πολιτών στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις"
Μετά τις υπηρεσίες Security, τις υπερεξουσίες στο εξωπανεπιστημιακό Συμβούλιο Ιδρύματος, την περιστολή των δικαιοδοσιών της Συγκλήτου, με τα νέα νομοσχέδια, αλλά και τις εκτεταμένες επιθέσεις των ΜΑΤ στους φοιτητικούς συλλόγους, ένα ακόμη μέτρο έρχεται να πλήξει το δημοκρατικό χαρακτήρα της ανώτατης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Πρόκειται για ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των πολιτών στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, το οποίο θα τοποθετηθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως αποφασίστηκε, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
Το σύστημα ελέγχου θα περιλαμβάνει και κάμερες...
Aς μην ξεχνάμε ότι ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης, σε συνέντευξή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε δηλώσει: "Βεβαίως και θα βάλουμε περιμετρικές κάμερες για να παρακολουθούμε ποιος βγαίνει και ποιος μπαίνει από τους χώρους τους οποίους δεν επιτρέπεται η διάβαση".
Σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο εκφράζει την συστράτευσή του με τις Πρυτανικές Αρχές για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην πανεπιστημιακή κοινότητα. «Το πανεπιστήμιο είναι δημόσια περιουσία, ανήκει στους Έλληνες πολίτες και πρέπει να προστατεύεται αναλόγως, ακόμη και με προσφυγή στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο. Κρίνεται απαραίτητο να εκπονηθεί και υλοποιηθεί σύστημα ελέγχου της πρόσβασης όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των πολιτών στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, όπως συμβαίνει σε κάθε σύγχρονο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα».
Το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ στηρίζει επίσης τις πρυτανικές Αρχές σε δράσεις που έχουν στόχο την άμεση λύση, με προσφυγή στις απολύτως απαραίτητες απευθείας αναθέσεις, του οξύτατου προβλήματος καθαρισμού των πανεπιστημιακών χώρων μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και ανάληψης του έργου από αναδόχους».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης