Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Για «πολιτειακή ανωμαλία και βία» καταγγέλλει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ

Για «πολιτειακή ανωμαλία και βία» καταγγέλλει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ
Καταγγέλλει ότι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ηγήθηκαν», το μεσημέρι της Δευτέρας, στην παραβίαση της κεντρικής πύλης του Ιδρύματος
«Πολιτειακή ανωμαλία, βία και αντισυνταγματική συμπεριφορά» καταγγέλλει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδ.Φορτσάκης, λέγοντας ότι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ηγήθηκαν», το μεσημέρι της Δευτέρας, παραβίασης της κεντρικής πύλης του Ιδρύματος, που οδήγησε στην είσοδο φοιτητών στο χώρο της Πρυτανείας, οι οποίοι αρνούνται να φύγουν και πραγματοποιούν συνέλευση στην αίθουσα της Συγκλήτου χωρίς να τους έχει δοθεί άδεια.
Όπως δήλωσε στο Βήμα ο πρύτανης του Ιδρύματος περιγράφοντας το περιστατικό, νωρίτερα, στη διάρκεια κινητοποίησης διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών του Ιδρύματος για τα θέματα φύλαξής του, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Θεανώ Φωτίου και οι κ.κ. Χρ. Μαντάς και Απ. Αλεξόπουλος εμφανίστηκαν μπροστά σε μία από τις πύλες του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια.
Εκεί ζήτησαν να δουν τον πρύτανη ή τους αντιπρυτάνεις και στη συνέχεια, έσπρωξαν την πόρτα και τον φύλακα του Ιδρύματος, όπως τονίζει ο κ. Φορτσάκης, και μπήκαν στο εσωτερικό του μαζί με τους φοιτητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι και είχαν προσπαθήσει ξανά, τις προηγούμενες ημέρες, να μπουν στο Ίδρυμα χωρίς να τα καταφέρουν.
Ένταση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του Ιδρύματος μετά την αποτυχημένη προσπάθεια ομάδων φοιτητών να μπουν στο χώρο της Πρυτανείας, όπου είχε διαρρεύσει όμως η φήμη ότι πρόκειται να γίνει κατάληψη με αποτέλεσμα η διοίκησή του να λάβει απόφαση να κλείσουν οι πύλες του κτιρίου.
Τελικά, οι τρεις βουλευτές συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος για θέματα ακαδημαϊκής λειτουργίας, Κ.Μπουραζέλη, και μαζί του συζήτησαν τα θέματα φύλαξης του Ιδρύματος εκφράζοντας την αντίθεσή τους, για την πολιτική ελέγχου όσων μπαίνουν στο πανεπιστημιακό χώρο και τονίζοντας ότι πρέπει να είναι ελεύθερη η είσοδος στον πανεπιστημιακό χώρο.
Οι τρεις βουλευτές τελικά έφυγαν μετά την συνομιλία τους με τον κ. Μπουραζέλη. Οι φοιτητές όμως έμειναν. Και αυτή την στιγμή παραμένουν στο χώρο της Πρυτανείας του Ιδρύματος.
«Είναι πραγματικά θλιβερό βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να παραβιάζουν την πόρτα του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνιστά βαριά πολιτειακή ανωμαλία» λέει ο κ. Φορτσάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης