Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποινική δίωξη σε βάρος δύο στελεχών του ΟΚΑΝΑ για τη «μαύρη τρύπα» στον οργανισμό - Πάνω από 5 εκατ. ευρώ η ζημία για το δημόσιο

Ποινική δίωξη σε βάρος δύο στελεχών του ΟΚΑΝΑ για τη «μαύρη τρύπα» στον οργανισμό - Πάνω από 5 εκατ. ευρώ η ζημία για το δημόσιο
Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη η τέως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Mελπομένη Μαλλιώρη και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού επί της θητείας της, Δημήτρης Πλατανιάς
Για παράτυπη οικονομική διαχείριση, από την οποία υπήρξε ζημία του ελληνικού δημοσίου, διώκεται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος η τέως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Mελπομένη Μαλλιώρη, όπως και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού επί της θητείας της, Δημήτρης Πλατανιάς.
Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο που διενήργησε και τη σχετική έρευνα με εντολή της επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένη Ράικου.
Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε μετά την υποβολή αναφοράς της υφυπουργού υγείας Ζέτας Μακρή προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην οποία έκανε λόγο για πράξεις και παραλείψεις που αφορούν στη διαχείριση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, και για «τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ περίπου 8,5 εκατ. ευρώ.
Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε, πράγματι, ότι πόσο 5,5 εκατ. ευρώ από το σύνολο 37 εκατ. ευρώ τακτικής επιχορήγησης που δίδει στον ΟΚΑΝΑ το υπουργείο Υγείας, δόθηκαν, αντί για την ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης, για εσωτερικό δανεισμό στον Οργανισμό, για κάλυψη, δηλαδή, μαύρης τρύπας που είχε στα οικονομικά του.
Επίσης δεν υλοποιήθηκε προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΟΚΑΝΑ και ΚΕΕΛΠΝΟ, ύψους 20 εκατ. ευρώ, για την δημιουργία 17 Κέντρων Αποκατάστασης και παρακολούθησης εξαρτημένων ατόμων, καθώς της σχετικά κονδύλια χρησιμοποιήθηκαν για την μισθοδοσία του προσωπικού στον ΟΚΑΝΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης