Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τον Οκτώβριο του 2015 η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των ληξιαρχικών πράξεων

Τον Οκτώβριο του 2015 η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των ληξιαρχικών πράξεων
Το έργο εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο
Τον Οκτώβριο του 2015 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των ληξιαρχικών πράξεων σε όλα τα ληξιαρχεία της χώρας, μέσω της οποίας θα εξασφαλίζονται τα τεκμήρια μοναδικότητας κάθε έλληνα πολίτη, ενώ θα είναι δυνατή η ανίχνευση κάθε πλαστοπροσωπίας και σειράς μορφών παραβατικότητας, όπως η έκδοση πλαστών συντάξεων, οι διπλοεγγραφές σε δήμους και οι πλαστές ταυτότητες.
Το έργο, το οποίο εγκαινιάσθηκε σήμερα, Πέμπτη, από τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, στο Κέντρο Καταχώρησης Ληξιαρχικών Πράξεων, έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας GLOBO technologies, η οποία διενεργεί έργα σε όλο τον κόσμο και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Η εν λόγω εταιρεία κέρδισε το έργο με μειοδοτικό διαγωνισμό, που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο 2013, οπότε και υπογράφηκαν οι συμβάσεις.
Στο χρονικό διάστημα των δύο χρόνων, η εταιρεία έχει αναλάβει την υποχρέωση να ψηφιοποιήσει όλες τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης της χώρας, αποδελτιώνοντας όλα τα ληξιαρχεία, παλιά και νέα.
Μάλιστα, προκειμένου να «διαβαστούν» παλιές ληξιαρχικές πράξης γέννησης που δεν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, ανέπτυξε ειδική τεχνολογία.
Το έργο θα παραλάβει το υπουργείο Εσωτερικών τον Οκτώβριο 2015 και θα αποτελέσει μαζί με το Εθνικό Δημοτολόγιο «την ουσία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.
Η κοινοπραξία των εταιρειών Altec, Gnr και Master θα προχωρήσει εν συνεχεία στη δημιουργία κοινού λογισμικού και βάσης δεδομένων, ώστε όλα τα στοιχεία του Εθνικού Ληξιαρχείου και του Εθνικού Δημοτολογίου να αποθηκευτούν σε ένα κοινό σύστημα.
Όπως επισήμανε κατά την τελετή εγκαινίων ο κ. Ντινόπουλος, πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο του ιδιωτικού τομέα, καθώς απασχολούνται 800 εργαζόμενοι και το οποίο θα βοηθήσει τη Δημόσια Διοίκηση και την ελληνική οικονομία, αφού το έργο θα αποτελέσει τη βάση για να «κτισθούν» και άλλες λειτουργίες της Δημόσιας Διοίκησης.
Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 18 εκατ. ευρώ, προέρχεται από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης