Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Βράζουν» τα πανεπιστήμια – Διευρύνεται το μέτωπο των καταλήψεων

tags :
«Βράζουν» τα πανεπιστήμια – Διευρύνεται το μέτωπο των καταλήψεων
Αντιδράσεις για την πρόταση περί κατάργησης των φοιτητικών συλλόγων και συνελεύσεων
Διαστάσεις λαμβάνει το μέτωπο των καταλήψεων σε πανεπιστημιακούς χώρους στο πλαίσιο των αντιδράσεων των φοιτητών στην πρόταση των πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών για κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων και των γενικών συνελεύσεων και τη λήψη των όποιων αποφάσεων μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος.
Υπό κατάληψη βρίσκονται η Νομική Σχολή, η Σχολή Επιστημών Υγείας και το Μαθηματικό Τμήμα ενώ καταλήψεις προγραμματίζονται σε Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Γεωπονικό, Τμήμα Ηλεκτρολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών (όπου κινδυνεύει και το εξάμηνο καθώς η κατάληψη είναι σε εξέλιξη έξι εβδομάδες για άλλους λόγους) και τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Χθες φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) κατέλαβαν συμβολικά για λίγο την πρυτανεία του ΕΚΠΑ και για σήμερα οργανώνουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Φορτσάκης επιχείρησε πάντως να περιορίσει το μέτωπο των φοιτητικών αντιδράσεων, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση, όπως του καταλογίζουν, να καταργήσει τους φοιτητικούς συλλόγους.
«Ως προς το θέμα των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών που προτάθηκαν σε πρόσφατη ανακοίνωση της Πρυτανείας διευκρινίζεται ότι η πρόταση αυτή σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα και τη χρησιμότητα των φοιτητικών συλλόγων, των οποίων η δράση μπορεί πάντοτε να είναι εποικοδομητική και υπ' αυτή την έννοια αξίζει μάλιστα να ενισχυθεί» αναφέρεται σε ανακοίνωση του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης